Péntek
2024-Júl-12
18:22:07
Főoldal
Trillek
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

TrillekTrillek szimbóluma

Fiziológia

A trillek képesek egy kicsi, féregszerű szimbionta hordozására. Az egyesülés folyamata során a gazdatest és a szimbionta agykérge összekapcsolódik, így a korábbi gazdatestek tapasztalatait, emlékeit az új gazdatest is ismerni fogja, és egy új, különleges egyéniség jön létre. A trilleket könnyű felismerni a homlokuktól egyészen a lábukig húzódó pöttyökről. Ezen kívül teljesen úgy néznek ki, mint egy ember. A szimbionta leginkább egy meztelen csigára emlékeztet; a trill anyabolygón hatalmas felszínalatti tenyésztőmedencékben szaporodnak. Mindig őrzik és gondozzák őket a Gondnokok, akik nem egyesült trillek, feladatuk a medencék ápolása, és az egyesült szimbionták megfigyelése.

Társadalom és kultúra

A szimbionták évezredekig is képesek élni, de a trillek ennél jóval kevesebb ideig élnek. Így a szimbiontákat áthelyezik egy másik gazdatestbe, amikor az előző meghalt. A korábban felhalmozott tudást és a tapasztalatot az új gazdatesttel is megosztja. A trill gazdatestek önként egyesülnek a szimbiontával, de ha már egyszer egyesültek, akkor biológiailag egymástól függővé válnak. 83 órával az egyesülés után már egyikük sem élhet a másik nélkül. A szimbionta egészségének megóvása a trillnek mindennél fontosabb, és ha az egyiküknek meg kell halnia, akkor a trill odaadja az életét, hogy megmentse a szimbiontát. Az egyesült trill egészségének legfontosabb mércéje az izoboromin szint. Ha ez 50 alá esik, akkor a szimbiontát el kell távolítani a hordozóból. A gazdatest így valószínűleg meghal, de ez a Bizottság standard eljárása, és ezt minden egyesült trill kérdés nélkül elfogadja. A trill társadalomban az egyesülés a legnagyobb megtiszteltetés. A Trill Egyesülési Bizottság az egyetlen olyan trill kormányzati szerv, amely az egyesüléseket szabályozza. A bizottság dönti el, hogy melyik trill alkalmas az egyesülésre, és gondoskodik a szimbionták orvosi szükségleteiről. A trill gazdatesteket kemény kiképzések után választják ki. Mindenki azt hiszi, hogy csak néhány trill alkalmas egy szimbionta hordozására, de Jadzia Dax és Benjamin Sisko kiderítette, hogy valójában a trill lakosság fele lenne képes az egyesülésre. A komoly válogatással azt akarják megakadályozni, hogy a szimbionták egyszerű kereskedelmi cikkek legyenek.

A korábbi gazdatest emlékei és életútja nem zavarhatják az aktuális gazdatestet a feladatai elvégzésében. Ezt újraegyesülésnek hívják, egy a Szimbiózis Bizottság által igen szigorúan tiltott kapcsolat. Mert egyszer minden személyes kötelezettség a következő gazdatestre száll, és így vég nélküliek lennének a behajthatatlan adósságok és az adott szavak az előző életből. Hogyha valamelyik semmibe veszi a trill társadalmat, mind a gazdatestet mind a szimbiontát száműzik a Trillről, és a szimbionta meg fog halni. De mivel egy trillnek a szimbionta védelme a legfontosabb, így az újraegyesülés bekövetkeztének kicsi az esélye.

Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024