Péntek
2024-Júl-12
17:36:30
Főoldal
Betazoid
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

BetazoidFiziológia

A betazoidok a Föderáció Betazed nevű bolygójáról származnak. Egy békés fej, amelynek egyedei magas fokú telepatikus képességgel rendelkeznek. Mivel a betazoidok telepaták, ezért egymással általában telepatikus úton kommunikálnak, és nem szavakkal. A legtöbb képesség a kamaszkorban fejlődik ki, de néhány telepatikus képességük komoly mentális problémákat okozhat, mivel nem képesek kiszűrni más emberek agyait. Ez egy fejlett telepatikus képességekkel rendelkező betazoidnál különlegesen fontos. Troi tanácsadónő, félbetazoid Külsőleg a betazoidok teljesen humanoidok, és szinte minden tekintetben megkülönböztethetetlenek az emberektől. Képesek párzani az emberekkel, habár ez néha a gyermek telepatikus képességeinek csökkenésével jár; pl. Deanna Troi parancsnok csak az empatikus megnyilvánulásokat tudja érzékelni. A betazoidok képtelen olvasni a ferengik, a breenek, az ullianok vagy éppen a dopterániok agyában, mert ezeknek a fajuknak különleges az agyszerkezetük. De néhány félbetazoid viszont képes érzékelni ezen fajok érzelmeit. A betazoidok telepatikus és empatikus képességei szigorú irányítást és figyelmet igényelnek. Az érettebb betazoidoknál bizonyos orvosi állapotok - mint pl. a Zanthi láz - az irányítás elvesztését is okozhatják, és a betazoid érzelmei kisugározódhatnak a környezetében lévő emberekre, amely komolyan befolyásolhatja őket. Troi nagykövet a Deep Space Nine fedélzetén a láz hatása alatt volt, amikor kisugározta az érzelmeit azokra, akikkel közelebbi kapcsolatba került. Még a legfegyelmezettebb betazoidnak is sok lehet az, ha többezer ember érzelmeit érzi, ekkor egy mentális akadályt kell helyezni a betazoid és a külső forrás közé.

Társadalom és kultúra

A betazoid társadalom több formális és bonyolult tradícióhoz és ceremóniához ragaszkodik, mint a legtöbb kultúra ezen a fejlettségi szinten. Egyes rituálék gyakran először nyugtalanná teszik a konzervatívabb föderációs külvilágit. Az egyik ilyen említésre méltó ceremónia az esküvői szertartás, amelyen nem viselnek ruhát. Habár a betazoid társadalmon belül nincsen nemi megkülönböztetés, mégis a nők birtokolják a legtöbb hivatalos pozíciót.

Történelem

A betazoid a békeszerető filozófusok faja. Ritkán használnak fegyvert vagy bármilyen védelmi rendszert. A bolygó védelmi rendszere eléggé elavultnak bizonyult a Domínium háborúban. A bolygó 2374-ben elesett, és a pusztítás immáron rájuk is lecsapott.

 


Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024