Péntek
2024-Júl-12
18:28:09
Főoldal
Pengés fegyverek
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Pengés fegyverekHabár hihetetlennek tűnhet, hogy a kardok és kések még a pajzsok és energiafegyverek korában is fennmaradtak, mégis számos kultúra használja ezeket a fegyvereket a 24. században. A legnagyobb részt inkább különböző szertartásokon, tradíciós eseményeken használják őket, mintsem a mindennapi életben. De persze vannak kivételek is. A leghíresebbek közülük a klingonok; ennél a harcos fajnál a legnagyobb dicsőséget a pengével kivívott győzelem jelenti, és a társadalmuk szinte minden tagja megtanulja kezelni ezeket a fegyvereket. Bizonyos helyzetekben az elavultnak tűnő fegyverek is igen nagy előnyt jelenthetnek. A modern csatatéren elhelyezett tompító mezők hatása alatt a hagyományos fézerek és diszruptorok nem működnek, így pl. közelharc esetén egy jó kardvívó gyakran jelentős előnyt élvez.

Bat'leth


Bat'leth Valószínűleg a legkedveltebb pengés fegyver. Az első bat'lethet - a legendák szerint - maga Khaless kovácsolta, aki egy hajfürtjét a Kri'stak vulkánba dobta, majd az égő hajat a Lursor-tóba mártotta, és penge alakúra hajtotta. Khaless ezzel a fegyverrel győzte le a zsarnok Molort, majd bat'lethnek, vagyis a "becsület kardjának" nevezte el. Khaless kardja sok-sok évszázadon keresztül az egyik legfontosabb klingon ereklye volt, de kb. 1000 évvel ezelőtt a hur'qok ellopták. Számos sikertelen próbálkozás után végül 2372-ben megtalálták, de a Kor Dahar-mester vezette küldetés során bekövetkezett incidensek hatására, inkább újra "elvesztették".
A modern bat'leth egy egyszerűbb és kevésbé díszes fegyver, mint az eredeti. A fegyver leginkább egy kétvégű szablyához hasonlít, három a főpenge hátsó élére épített markolattal, és még egy párral ezekkel szemben. A fegyvert általában a kar mellett tartják, és egy egész harcművészetet fejlesztettek ki e fegyver köré. A mérete és tömege leginkább a használójától függ, de általában 116 cm hosszú és 5.3 kg tömegű. A bat'leth baakonitból készül.

Mekleth


Mekleth Habár kevésbé népszerű, mint a bat'leth, a kisebb mekleth nagyobb hatékonysággal bír az egészen közeli harcban, és avatott kezekben egy bat'lethtel harcoló is könnyedén legyőzhető vele. A mek'leth mérete miatt könnyebben lehet elrejteni. A fegyver viszonylag ritka a klingonok között, mivel a forgatásához jobb képességek kellenek.

D'ktahg


D'ktagh

A d'ktahg egy hárompengéjű kés, amelyet szinte minden klingon hord. Gyakran használják "pusztakezes" harcokban, de a legnagyobb jelentősége mégis a klingon ceremóniáknál, szertartásoknál van. Egy klingon harcosnak a d'ktahg jelképezi a személyes becsületét - ha valakitől elveszik a kést, az olyan, mintha a becsületétől fosztanák meg, és ez egy igen komoly sértés.


Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024