Szerda
2024-Júl-24
11:22:37
Főoldal
Ferengik
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ferengik

Ferengik szimbóluma


Fiziológia

A ferengik humanoidok, és csak ritkán lépik túl a 150 cm-es magasságot. Könnyen felismerhetők az orrukon lévő kitüremkedésekről, a borotvaéles fogaikor, valamint a nagy és igen érzékeny füleikről. A humanoidoktól eltérően az agyuk négy részből áll, és emiatt képtelenek a betazoidok a ferengik agyából olvasni.

Fülek

A ferengik különlegessége a nagy fülük, amelyek érzékenyek az érintésre. Az anyabolygójuknak, a Ferengiarnak vékony atmoszférája van, és ezért a ferengi fülek nagyobbakra nőttek, így jobban érzékelhetik a hanghullámokat. A cimpák érzékenyek az érintésre, és azok cirolgatása, amelyet oo-moxnak neveznek, igen élvezetes a legtőbb férfi egyed számára. A füleken szőrzet is található, amely az évek múlásával egyre hosszabb és dúsabb lesz. A hallás a ferengik legjobb érzéke, és a fülek mindennél jobban szimbolizálják a ferengiséget. Ha valakinek "cimpája van" valamihez, az azt jelenti, hogy ahhoz nagyon ért.

Étkezési szokások

A ferengik nagyon szeretik a különböző férgeket és rovarokat, és leginkább élve. A legfontosabb az, hogy a rovaroknak a Ferengiarról kell származnia, különben nem is számít igazán ételnek. A kicsi és éles fogaikkal nagyon könnyen meg tudják rágni az ételt. A fiatal ferengik latinum fogélezőt használnak, hogy kiélesítsék fogaikat.

Társadalom és kultúra

A ferengi társadalom a kapitalizmus és a sovinizmus alapelveinek kombinációján alapszik. Habár technikailag fejlettek, mégis az egész életüket arra szánják, hogy minél nagyobb vagyon szedjenek össze. Az egész faj a ferengi Vagyongyűjtési Szabályok alapján él, amely a profitszerzés módozatainak gyűjteménye. A 18. Vagyongyűjtési Szabály pl. kimondja, hogy egy ferengi profit nélkül nem is ferengi. A ferengi társadalomban igen komoly különbségek vannak a két nem között. A ferengi férfiak a nőket személyes tulajdonnak tekintik. A nők nem viselhetnek ruhát, nem üzletelhetnek, utazhatnak, nem szólhatnak az idegenekhez, és nem idézhetnek a szent Vagyongyűjtési Szabályokból. A nők kötelesek megrágni az ételt mielőtt azt a férfi megenné. Még így is, egy ferengi nagyon ragaszkodik az anyjához, gyakran hajtják fejüket anyjuk ölébe, és ha kell meg is védik őket. Egy átlagos ferengi család egy apából, egy anyából és a gyerekekből áll. A nagyszülőkkel és unokatestvérekkel nem laknak egy háztartásban. Az apa a család kenyérkeresője, és így övé a legfelsőbb pozíció a házban.

A női lakosság elnyomása immáron teljesen megszokottá vált a férfiak szemében. Azonban az ez elleni lépések lassan az egész Ferengiáron elterjednek. Zek, a Nagy Nagus, átdolgozta a ferengi választójogot, hogy a nők is szavazhassanak.

Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024