Péntek
2024-Júl-12
18:35:14
Főoldal
Epizód - 7. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Hetedik évad

153. Pokoljárás, II. rész
Descent, Part II


Az Enterprise, a szökevény Data siklóját követve, megérkezik egy bolygóhoz, ami a jelek szerint az új Borgok főhadiszállása. A bolygó felderítésében részt vevő tisztikar egy része a Borgok fogságába esik, és hamarosan kiderül hogy a lények megváltozásáért csak részben felelős a korábban közéjük visszaküldött, éntudatra ébredt Borg. Az új célt ugyanis Data gonosz bátyja, Lore jelölte ki számukra. És Data, az egyetlen aki felvehetné vele a versenyt, látszólag önként csatlakozott testvéréhez.


154. Kapcsolatok
Liaisons


A legénységnek alaposan meggyűlik a baja egy idegen faj küldötteivel, akik hosszas elzárkózás után most döntenek úgy hogy közelebbről is megismerik az UFP népeit. A három küldött egyike Worfot kergeti őrületbe, a másik csillapíthatatlan étvágya miatt az őt vendégül látó Troit fenyegeti elhízással. Picard pedig, miközben a harmadik idegennel azok anyabolygója felé tart, kényszerleszállást hajtanak végre, amelyben útitársa súlyosan megsérül. Picard pedig, miközben megpróbál segítséget szerezni, rábukkan a bolygó egyetlen lakójára, egy hét éve ott élő nőre, aki első látásra beleszeret a kapitányba.


155. Az utolsó szál
Interface


Data és LaForge egy új felderítő-berendezés tesztelését végzik, és hamarosan kiderül hogy élesben is be kell vetniük azt, egy mentőakció során. LaForge hamarosan rossz híreket kap: a hajó, melynek anyja a kapitánya, nyom nélkül eltűnt. A halottnak vélt anya azonban hamarosan felbukkan, mégpedig ott ahol senki sem számítana rá: a megmenteni próbált hajó fedélzetén. Vagy csak valaki más próbál kapcsolatba lépni a felderítőrendszerrel közvetlen idegi kapcsolatban levő Geordival, az anyja képének felhasználásával?


156. Vezéráldozat
Gambit, Part I


Rikert kinevezik az Enterprise élére, miután Picard állítólag életét vesztette egy összetűzésben, szabadságát töltve egy közeli bolygón. A tisztikar tagjai nemigen akarják elhinni a történetet, ezért vizsgálódni kezdenek, és egy csempész szavai alapján hamarosan néhány zsoldos nyomába erednek. Egy felderítő-akció során Riker a zsoldosok fogságába esik, és azok között nem mást fedez fel, mint a halottnak hitt Picardot.


157. Vezéráldozat, II. rész
Gambit, Part II


A magát zsoldosnak kiadó Picard négyszemközt arról tájékoztatja a fogságukba esett Rikert hogy a zsoldoscsapat egy ősi, pusztító erejű vulcani fegyver alkatrészeit keresi, és a kapitány azért csatlakozott hozzájuk hogy megpróbálja ezt megakadályozni. A megbízó ugyanis a jelek szerint nem más mint, mint egy romulan ügynök.


158. Rémálmok
Phantasms


Data életében az álmok után elérkezik a rémálmok ideje is. A kezdetben hétköznapi helyzet azonban komolyra fordul mikor az android rémálmának elemei feltűnnek a valóságban is, és Data egyre különösebben kezd viselkedni, veszélyeztetve a legénység életét.


159. Amit nem írhat le szó
Dark Page


Az Enterprise egy kizárólag telepatikus úton kommunikáló faj képviselőit látja vendégül, akik az UFP-be való felvétel előtt állnak. A kommunikáció megkönnyítésére Lwaxana Troi, aki az utóbbi időt ezzel a fajjal töltötte, szintén a fedélzeten tartózkodik. Troi anyja minden látható ok nélkül kómába esik, és Deanna az egyik, verbális kommunikációt éppen tanuló humanoid segítségével megpróbál behatolni anyja külvilágtól elzárkózott tudatába, ahol egy mélyen eltemetett titokra bukkan.


160. Csak mi ketten
Attached


Egy, az UFP-hez csatlakozni kívánó, két egymással ellenséges viszonyban levő államból álló világ vizsgálata közben Picard és Crusher az egyik állam kormányának fogságába esik, s egy-egy implanttal a koponyájukban térnek magukhoz, amelyek lehetővé teszik hogy észleljék egymás gondolatait. Miközben sikeres szökésük után üldözőik elöl menekülnek, egyre jobban megismerik, mit érez irántuk a másik.


161. Áldás és átok
Force of Nature


Egy látszólag ártalmatlan felderítőszonda mozgásképtelenné teszi az Enterprise-t, miközben az egy eltűnt hajó után kutat. Hamarosan megérkeznek a szonda gazdái is: egy testvérpár, akik azt állítják hogy a görbületi hajtóművek pusztító hatással vannak a tér szerkezetére. És egy drasztikus demonstráció után egyre inkább úgy tűnik, pontosan ez a helyzet.


162. Anyai ágon
Inheritance


Az Enterprise egy bolygó megmentésén dolgozik, két ott élő tudóssal karöltve, akik közül az egyik egy földi származású nő. A nő azt állítja magáról hogy a Datát megalkotó tudós volt felesége, ám az android jó ideig nem hisz neki. Hamarosan azonban olyasvalami történik, ami eloszlat minden kételyt a nő személyazonosságával kapcsolatban.


163. Lehetett volna...
Parallels


Worf, egy megmérettetésről hazatérve különös jelenséggel kell hogy szembesüljön: a valóság időről időre megváltozik körülötte, ám a jelenséget úgy tűnik egyedül csak ő észleli.


164. A sötét ló
The Pegasus


Riker első kapitánya, ma már admirális, érkezik az Enterprise-ra, hogy irányítsa egy megsemmisültnek hitt, ám újra felbukkant hajó felkutatását. A hajó hajdani eltűnése meglehetősen titokzatos körülmények következett be, és bár Riker mindenről tud, az admirális parancsa miatt nem beszélhet a dolgokról Picardnak, holott első tisztként a hajó biztonságát kellene szem előtt tartania, amit a jelenlegi küldetés komolyan veszélyeztet.


165. Hazafelé
Homeward


Az Enterprise Worf mostohabátyjának vészjelzésére érkezik egy, a jelek szerint halálra ítélt bolygóra, melynek alacsony fejlettségi szinten álló lakossága biztos pusztulás vár. Worf bátyja, aki hosszabb ideje tanulmányozta az egyik település lakosságát, úgy dönt hogy megmenti őket, még akkor is ha ezzel szembehelyezkedik az Elsődleges Irányelvvel.


166. Hamis szerető
Sub Rosa


Nagyanyja halála után nem sokkal Crusher egy energialény hatása alá kerül, amely lény évszázadok óta használja Crusher családjának tagjait hordozó gyanánt.


167. Életemet és véremet...
Lower Decks


Miközben négy fiatal zászlós izgatottan várja hogy eddigi teljesítményük alapján melyiküket jelölik előléptetésre, egy szigorúan titkos küldetés egy-egy részfeladatát bízzák rájuk, melyekről azonban még egymással sem beszélhetnek. Egyiküknek a feladat miatt hamarosan el kell hagynia az Enterprise-t, és már csak halálhíre érkezik vissza a hajóra.


168. De Ö tudta mit, s miért
Thy Known Self


Data, táskájában egy lezuhant műhold radioaktív maradványaival, emlékezetvesztetten kóborol egy középkori fejlettségi szintű bolygón, s tudtán kívül sugárfertőzötté teszi, akivel csak kapcsolatba lép. Mikor az őt befogadó család tagjain is mutatkozni kezdenek a betegség jelei, nekilát hogy kiderítse a kiváltó okot, és gyógymódot találjon, miközben a település lakosságának nagyobb része meg akar szabadulni a betegséget terjesztő idegentől.


169. Naptűz, holdezüst
Masks


Egy üstökös belsejéből előkerült idegen űrszonda elkezdi átalakítani a hajót, és néhány idegen tudattal "ajándékozza" meg Datát. Mivel a folyamat egyre inkább veszélyezteti az Enterprise létét, Picard, archeológiai ismeretei, és a Datában lakozó személyek segítségével megpróbál fényt deríteni arra, mi is történik körülöttük.


170. Életek árnyai
Eye of the Beholder


Egy hajtóműtechnikus igen szokatlan módon elkövetett öngyilkossági ügyében nyomozva Troi egyre személyesebb kapcsolatba kerül Worffal, ám hamarosan olyan kétségbeejtő helyzetben találja magát, amiből csak egyetlen kiutat lát.


171. Visszafelé
Genesis


Egy nem elég körültekintően elkészített szintetikus T-sejt az evolúció évmilliókkal korábbi szakaszába löki vissza az Enterprise legénységét, az ezen időszakban távol levő Picard és Data kivételével. Rájuk hárul a feladat hogy megoldást találjanak a dologra, miközben Picard átalakulása is megkezdődik.


172. Nem köt már semmi sem
Journey's End


Egy, a cardassiaiak fennhatósága alá kerülő emberi település kiürítése során az Enterprise-on vendégeskedő Wesley találkozik egy régi ismerőssel, és ez a találkozás teljesen új irányba tereli a fiú életét, amikor kiderül hogy ő az első emberi születésű "utazó".


173. Válassz végzetet
Firstborn


Az Enterprise legénysége ellátogat egy klingon helyőrségre hogy megtekintsenek egy ünnepségsorozatot. Worf és fia ellen merényletet követ el néhány, a jelek szerint a Duras család által felbérelt bérgyilkos, a helyzetet egy titokzatos harcos menti meg, aki a család barátjának adja ki magát, s aki megpróbálja harcossá nevelni Alexandert.


174. Apja fia
Bloodlines


Picard üzenetet kap egy régi ellenségétől, egy Bok nevű ferengitől, melyből megtudja hogy van egy fia. A ferengi azonban a fiún akarja megbosszulni saját fia halálát, így Picardnak a lehető leggyorsabban meg kell találnia, ha még élve akarja látni.


175. Csillaghajó, Csillaggyermek
Emergence


Az Enterprise úgy tűnik elárulja utasait, mert azok parancsait figyelmen kívül hagyva önállósítja magát, és útnak indul valahová. Sikerül kideríteni hogy a hajó alrendszerei a számítógép megkerülésével egy neurális hálózattá egyesültek, és az öntudatra ébredt Enterprise a jelek szerint egy élőlény megteremtésén fáradozik.


176. Az igazak
Preemptive Strike


Az egy továbbképzésről, immár hadnagyként visszatért Ro beszivárgó ügynökként indul az UFP-Cardassiai békét veszélyeztető szabadságharcosok felkutatására. Ám mikor megtalálja a főleg bajoriakból álló csoportot, s részt vesz egy ellenük irányuló cardassiai megtorlóakció megállításában, megérti hogy egész eddigi életében csak hitte hogy azt teszi amit valójában tennie kell, így végül a Maquis-k csapdába csalása helyett csatlakozik hozzájuk, végleg szakítva a Csillagflottával.


177. És minden, ami még jön...
All Good Things...


Picard jelen, múlt és jövő között ide-oda ugrálva igyekszik megakadályozni hogy az általa véletlenül létrehozott anomália kitöröljön minden életet az Alfa Kvadránsban, beleértve az emberiséget is. Q pedig árgus szemekkel figyeli minden lépését, ám korántsem egyértelmű hogy az emberek ellen, vagy éppen hogy értük cselekszik.
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024