Péntek
2024-Júl-12
18:50:40
Főoldal
Epizód - 1. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Első évad

1-2. Farpointon találkozunk
Encounter At Farpoint

Az Enterprise, miközben a Deneb IV felé tart hogy fényt derítsen az ottani Farpoint nevű űrkikötő nem mindennapi építési körülményeire, találkozik egy magát Q-nak nevező lénnyel, aki el akarja pusztítani az emberiséget a történelem során elkövetett bűneikért.


3. Rejtett énünk
The Naked Now

Egy kutatóhajó teljes legénységének életét követelő esemény kivizsgálása közben az Enterprise legénysége egy mutáns harci vírus hatása alá kerülve elveszti önkontrollját, és felszabaduló visszafojtott vágyaik által hajtva veszélybe sodorják egymást, és a hajót.


4. Becsületkódex
Code of Honor

A Szövetség, hogy megmentse egy kolóniáját, melyen gyógyíthatatlan betegség dühöng, kénytelen UFP tagságot ajánlani egy arra nem túl érett fajnak, akik rendelkeznek a betegség ellenszerével. Ám a bolygó uralkodója kevesli a "vételárat", és elraboltatva Yar hadnagyot, arra akarja rávenni hogy legyen a felesége. De ehhez Tashának meg kell küzdenie az uralkodó jelenlegi feleségével, és a harcból a szabályok szerint csak az egyik fél kerülhet ki élve.


5. A helyőrség
The Last Outpost

Az Enterprise egy ferengi hajót üldözve csapdába kerül egy ismeretlen naprendszerben. A kilátástalan helyzetre való tekintettel kényszerű szövetséget kötnek a hasonló sorsra jutott ferengikkel, és közösen kiderítik hogy a bolygó egy 600000 évvel ezelőtt letűnt birodalom utolsó helyőrsége.


6. Hová ember még nem merészkedett...
Where No One Has Gone Before

Az Enterprise egy hajtóműkísérlet következtében, melyben egy magát "Utazó"-nak nevező lény is segédkezik, eljut egy olyan helyre, ahol a vágyak valósággá válhatnak. Mivel azonban az embernek nemcsak álmai, de rémálmai is vannak, a helyzet hamarosan egyre veszélyesebbé válik, itt az ideje a távozásnak. Az "Utazó" a hazafelé vezető úton elpusztul, de előtte még megkéri Picardot hogy mindent tegyen meg annak a fiatalembernek a védelmében, akiből az emberiség első "Utazója" válik majd.


7. Rokon lelkek
Lonely Among Us

Miután az Enterprise áthaladt egy energiafelhőn, több legénységi tag veszti el uralmát a teste fölött rövidebb-hosszabb időre. A jelenségnek Picard is áldozatul esik, és a felhőből származó energialény ami a testét bitorolja, ráveszi hogy sugározza ki magát az energiafelhőbe, amelyhez időközben visszatértek.


8. A szív és az ész igazsága
Justice

Az Enterprise egy új kolónia alapítása közben egy ismeretlen civilizációra bukkan. Felveszik velük a kapcsolatot, és egy delegáció sugároz le a felszínre. Wesley, aki velük tart, elkövet egy hibát, amiért a helyi törvények szerint az életével kell fizetnie, Picard pedig kénytelen megszegni az Elsődleges Irányelvet hogy megmentse a fiú életét.


9. A Picard-manöver
The Battle

Egy, a ferengikkel lezajló hivatalos találkozó során a ferengi hajó kapitánya egy gondolatmanipulátorral uralma alá hajtja Picardot, és megpróbálja rávenni arra hogy pusztítsa el saját magát és az Enterprise-t, bosszúból azért mert Picard nyolc évvel ezelőtt egy csatában megsemmisített egy ferengi hajót, amin a ferengi kapitány fia volt a parancsnok.


10. AlQ [Alku]
Hide And Q

Az Enterprise egy katasztrófa sújtotta Szövetségi bolygó felé tart, mikor Q a fedélzetre érkezik. A lény újabb próbatétel elé állítja a legénységet: életveszélyes helyzetbe hozza a hídszemélyzetet, Rikert pedig megajándékozza a hatalmával, hogy az megmenthesse bajtársait. Azonban ha továbbra is birtokolni akarja ajándékba kapott képességeit, csatlakoznia kell Q-hoz, a lények "Q-kontinuum"-nak nevezett otthonában.


11. Kit szívedből szeretsz...
Haven

Troi házasság előtt áll, legalábbis a frigyben annak idején Betazoid szokás szerint megállapodott szülök elérkezettnek látják erre az időt. Ám a leendő férj valaki mást hitt Deannának, egy ismeretlen nőt, akit álmaiban látott. Hamarosan kiderül hogy az "álomlány" egy majdnem teljesen kiirtott faj utolsó hat egyedének egyike, akik halálos betegségben szenvednek, melyre a Troi férjéül szánt fiatalember dolgozhatja csak ki az ellenszert.


12. Jean-Luc "Dix" Picard
The Big Goodbye

Az Enterprise legénységének négy tagja életveszélyes helyzetbe kerül az egyik meghibásodott holodeckben. A huszadik századi bűnügyi történet díszletei között az életükért és szabadulásukért folytatott küzdelem végén Picardnak rá kell döbbennie hogy a szimulált személyek néha sokkal valóságosabbak, mint azt az ember gondolná.


13. Data csak egy van
DataLore

Az Enterprise, átvizsgálva az Omicron Thetán, Data "szülőbolygóján" mintegy harminc évvel ezelőtt ismeretlen körülmények között elpusztult kolónia maradványait, rábukkan az android Lore nevű "ikertestvérére". Kiderül hogy Lore volt a felelős a kolónia pusztulásáért, feladva azt egy bioelektromos energiával táplálkozó kristálylénynek, ám ezt csak akkor ismerik fel, mikor a Lore hívására felbukkant kristály már az Enterprise legénységét fenyegeti.


14. Fertőzés
Angel One

Az Enterprise egy régebben balesetet szenvedett teherhajó legénységére bukkan egy nőközpontú társadalmi berendezkedésű bolygón. A négy túlélő férfi, akik az itteni férfiak egyenjogúságáért küzdöttek, nemkívánatossá váltak, ám nem akarják elhagyni a bolygót annak ellenére hogy halálos ítéletet mondtak ki rájuk.


15. Igen vagy nem
11001001

Egy, az anyabolygójukon levő számítógépes rendszerrel szimbiózisban élő fajt egy közeli novarobbanás miatt az a veszély fenyegeti, hogy a számítógéprendszerük összeomlik, ami a pusztulásukat jelenti. A bynarok végső kétségbeesésükben elrabolják a legnagyobb "hordozható számítógépet" amihez csak hozzájuthatnak: a karbantartásra szárazdokkba állt Enterprise-t.


16. Kevés erre egy élet
Too Short A Season

Egy negyven évvel ezelőtti túszdráma szembenálló felei újra találkoznak, s bár a helyzet hasonló, mégsem ugyanaz. A tússzedő most nem fegyvereket kér a foglyok életéért, hanem az egykori túszszabadítót, aki azonban halálos beteg, s félő hogy nem jut el élve a válság színhelyére.


17. Megszakadt vérvonal
When The Bough Breaks

Egy titokzatos, elzárkózó, elveszettnek hitt világ újra felbukkan, s segítséget kér az Enterprise legénységétől, terméketlenné vált fajuk megmentéséhez. Nem másra lenne szükségük, mint gyerekekre, és mikor ezt természetesen nem kapják meg, elrabolják a hajó legénységének gyerekeit, köztük Wesleyt, aki ellenállást szervezve az elraboltak között, ráveszi fogva tartóit, hogy engedjék vissza őket szüleikhez.


18. Ahol élni tudunk
Home Soil

Egy kristályos életforma, melynek természetes élőhelyét egy terraformáló állomás veszélyezteti, hadat üzen az emberiség, szűkebben pedig az Enterprise legénysége ellen.


19. Helytállni mindenképp
Coming Of Age

Az Enterprise ranglétrájának legalján és legtetején álló két személy vizsgázni kényszerül. Wesley az Akadémia belépővizsgáján igyekszik megfelelni, Picard pedig egy kiértékelő tiszt előtt kell hogy bizonyítsa alkalmasságát a hajóparancsnokságra.


20. Velünk vagy ellenünk?
Heart Of Glory

Két szökésben levő klingon lázadó ámokfutást rendez az Enterprise-on. A helyzetet csak Worf menthetné meg, de ő nehezen tudja eldönteni hogy népe hagyományaihoz, vagy a Csillagflottához fűzi-e erősebb kötelék.


21. Védd magad!
The Arsenal Of Freedom

Az Enterprise egy eltűnt csillaghajó nyomát kutatva egy termékeit igen eredeti, ámde fölöttébb agresszív módon reklámozó harci eszközöket gyártó cég utolsó reklámkampányának célpontja lesz. Az eladni kívánt bolygóvédelmi rendszer, miközben hatásosságát demonstrálja, majdnem elpusztítja a hajót és a bolygófelszínt felderítő kutatóosztagot.


22. Szükségünk van rá!
Symbiosis

A legénység belekeveredik két bolygó diplomáciai harcába, amely egy gyógyszerszállítmány körül zajlik. A gyógyszerről azonban kiderül hogy valójában kábítószer, s segítségével az egyik bolygó lakossága függőségben tartja a másikat, hogy azok lássák el őket ipari és mezőgazdasági termékekkel.


23. Ítélet: Örök magány
Skin Of Evil

Egy mentőakció tragédiába torkollik, mikor egy teremtmény, amely nemes lények összegyűjtött gonoszságából született, minden különösebb ok nélkül megöli az Enterprise egyik tisztjét, így próbálva elérni hogy a hajó vigye őt magával a börtönéül szolgáló bolygóról.


24. Párizs visszavár
We'll Always Have Paris

Egy veszedelmes téridőanomália okainak kivizsgálása közben Picard találkozik hajdani szerelmével, akinek férje annakidején igen jó barátja volt, s most ő felelős a kialakult krízishelyzetért.


25. Belső fenyegetés
Conspiracy

Egy, a galaxis ismeretlen régióiból érkezett intelligens élősködő létforma megkísérli irányítás alá vonni a Csillagflotta Főparancsnokságát, azért hogy előkészítsenek egy inváziót, ám az Enterprise legénységének sikerül lelepleznie a beszivárgást.


26. Üdvözlöm a 24. században!
The Neutral Zone

A romulanok, akik hosszú időn keresztül nem mutattak érdeklődést az UFP iránt, újra színre lépnek, mikor a Semleges Zóna közelében egy ismeretlen támadó elpusztítja a helyőrségeiket, csakúgy mint a Szövetségi állásokat. Az Enterprise legénységére azonban még egy feladat hárul: meg kell ismertetniük a huszonnegyedik századot három "időutazóval" akik csak a vakvéletlennek köszönhetik hogy a huszadik században lezárt hibernálókapszuláikra rábukkant az Enterprise.
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024