Péntek
2024-Júl-12
17:41:46
Főoldal
Epizód - 1. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Első évad

1-2. Utazás a Galaxis végébe
The Caretaker

A 24. században járunk. Amikor egy maquis hajó fedélzetén egy beépült Csillagflotta tiszttel, a vulkáni Tuvokkal, eltűnik a Vadvidéken, a tiszt kapitánya, Kathryn Janeway, a U.S.S. Voyagerrel a keresésükre indul. Janeway egy korábbi Csillagflotta, majd maquis tagot is a hajóra vesz Paris személyében. A Vadvidéken követve a maquis hajó nyomait egy igen különös jelenséggel találkoznak, amely elnyeli a hajót. Miután a Voyager legénysége magához tér döbbenten veszik észre, hogy 70.000 fényévet tettek meg kiindulási helyüktől. Az utazás során meghal az első tiszt, a kormányos, a főgépész, a főorvos és még mások. Közben megtalálják a maquis hajót is. Nem sokkal később az őket idehozó idegen, a Gondviselő, a legénység minden tagját egy közeli állomásra viszi, majd három nappal később elengedi őket, kivéve Kimet a Voyagerről, és a félklingon Torrest a maquis hajóról. A Gondviselő haldoklik, és egy vele kompatibilis DNS-t keres, hogy az folytathassa a munkáját. Ezek után találkoznak egy talaxiaival, aki elvezeti őket az okampák bolygójára, ahol kiszabadítják Kest a kazonok fogságából. A Gondviselő halála után a kazonok meg akarják szerezni a Gondviselő állomását, de azt Janeway elpusztítja a hazatérés lehetőségével együtt. A kazonok és a két alfa kvadránsbeli hajó között harc tör ki, amely közben a maquis hajó megsemmisül, és a legénység a Voyagerre kerül. Chakotay, a maquis hajó parancsnoka elfogadja Janeway ajánlatát, és ő lesz a Voyager első tisztje. A Voyager megmaradt legénysége a Maquis hajó legénységével egészül ki, és a kapitány megígéri, hogy hazaviszi az embereit.


3. Parallaxis
Parallax

A maquis-k és a Csillagflotta tagok igyekeznek minél hamarabb megszokni egymást, de ez persze nem megy olyan gyorsan; egy kis nézeteltérés hatására a gépházban B'Elanna betöri Carey hadnagy orrát. Janeway igyekszik minél előbb pótolni a veszteségeket. Neelix lesz a főszakács, Kes egy hidroponikus kertészetet hoz létre, a főorvos az Orvosi Segédhologram lesz, Paris lesz a kormányos és az OSH segédje. A főgépész posztra Chakotay B'Elanna-t jelöli, de ezzel Janeway nem ért teljesen egyet. A hajó hirtelen rázkódni kezd. A Voyagert egy kvantum szingularitáshoz ért. Egy másik hajóról, amely a szingularitásban rekedt, érthetetlen üzenetet fognak. A jelek kitisztításával felfedezik, hogy a másik hajó valójában a Voyager. Janeway és B'Elanna igyekeznek megoldást találni a problémára, mielőtt örökre a szingularitás csapdájába esnének.


4. Időről időre
Time and Again

A Voyager egy lökéshullámba ütközik. Elindulnak az eredete felé, és egy élettelen bolygót fedeznek fel. Megállapítják, hogy a lakosokkal egy hatalmas robbanás végzett. A felszínre leérve Paris egy szubtér törést fedez fel, amibe ő és a kapitány is belekerülnek. A törésen keresztül a szerencsétlenség előtti napon találják magukat. Janeway az Elsődleges Irányelv miatt nem akar beleavatkozni a történtekbe, de később megváltozik a véleménye. Figyelmeztetnek egy polarikus ionenergia ellenes csoportot, hogy a ténykedésük a bolygó halálát okozhatja. De ez a csoportot nem hatja meg. Másnap megindul a szabotázs akció az erőmű ellen. Az akciót megakadályozni akaró Janeway felfedezi a robbanás valódi okát.


5. A kór
Phage

A Voyager egy új fajjal találkozik. A faj két tagja ellopja a küldetésen lévő Neelix tüdejét. A Voyager a két idegen után ered, és egy aszteroidában találnak rájuk. Az idegeneket a hajóra sugározzák, akik elmondják, hogy a vidiián fajhoz tartoznak. A vidiiánokat évezredekkel ezelőtt egy titokzatos betegség, a kór támadta meg, amely szépen lassan megeszi minden szervüket, ezért van szükség az "utánpótlásra". Miután kiderül, hogy Neelix tüdejét már átalakították egyikük számára, Janewaynek más megoldást kell kitalálnia. A vidiiánok végül Kes egyik tüdejét transzportálják Neelixbe.


6. A csillagköd
The Cloud

A Voyager egy különös, omikronban gazdag csillagködre bukkan. A Voyager a csillagködbe megy, hogy minél több anyagot tudjanak összegyűjteni. Miután kijöttek belőle, a Doktor és B'Elanna felfedezik, hogy a csillagköd valójában egy élőlény, amelyet megsebeztek. A hajó visszatér, hogy meggyógyítsa az élőlényt.


7. A tű foka
Eye of the Needle

Kim felfedez egy féregjáratot, amiről később kiderül, hogy túl pici ahhoz, hogy átutazhassanak rajta. Egy szondát a féregjáratba, amely elakad. De észreveszik, hogy a túloldalról egy másik hajó kezdte vizsgálni a szondát. Kiderül, hogy a túloldalon az Alfa Kvadráns van. A hajó egy romulán kutatóhajó. Janeway igyekszik rávenni Teleket, a romulán hajó kapitányát, hogy segítsen nekik hazajutni. Telek végül beleegyezik, de mikor a romulánt a Voyagerre sugározzák, Tuvok különleges felfedezést tesz.


8. A tett után
Ex Post Facto

Kim és Paris baneaiak bolygójára megy, hogy találkozzanak egy Tolen Ren nevű tudóssal. Ren meghívja őket vacsorára, ahol Paris beleszeret a tudós feleségébe. Nem sokkal később Tomot azzal vádolják meg, hogy megölte Rent. A büntetése ezért az, hogy beültetik a fejébe Ren emlékeit a haláláról, és azt újra és újra át kell élnie. De mivel a baneai és az emberi egy nem kompatíbilis, Parisnél komoly agyi mellékhatások jelentkeznek. Közben Tuvok igyekszik kivizsgálni az ügyet, és végük sikerül is bebizonyítania a hadnagy ártatlanságát.


9. Kisugárzások
Emanations

Egy aszteroid vizsgálata közben Chakotay, Kim és B'Elanna a vhnori faj temetkezési helyére bukkan. A vizsgálódás alatt egy újabb test érkezik egy vakuolán keresztül, amely elkapja Kimet, és a vhnori anyabolygóra viszi. Az érkező vhnorit a Voyagerre viszik, ahol a Doktor meggyógyítja. Közben Kim igyekszik minél előbb elszabadulni a vhnoriktól, ezért egy kockázatos vállalkozásba fog.


10. Alapelvek
Prime Factors

A Voyager a szikariai fajjal találkozik, amelynek egyik tagja, Gathhorel a Sikarisra invitálja a hajó legénységét. A Sikaris híres a vendégszeretetéről és a nyugalmáról. A kikapcsolódás során Kim felfedez egy szerkezetet, amellyel több ezer fényévet is képesek lennének megtenni, és így akár haza is juthatnának. A szikariaiak azonban nem hajlandók megosztani a technológiájukat másokkal. Kivéve egyiküket, aki átadná a szerkezetet, cserébe néhány történetért. A kapitány nem akarja elfogadni ezt az ajánlatot, de Tuvok másképp gondolja a helyzetet.


11. Minden másképpen van
State of Flux

Egy új bolygó felszíni felderítése során egy kazon hajó jelenik meg a bolygó körül. A küldetésen lévőket gyorsan felsugározzák, csak Seska az, aki egy kicsit "késik". Három nappal később a Voyager egy segélykérő üzenetet fog egy kazon hajótól. A sérült hajó felderítése közben egy túlélőt találnak. A további kutatások nyomán kiderül, hogy a kazon hajó egy rosszul beüzemelt föderációs ételreplikátor miatt sérült meg. Mivel valószínűleg valaki a Voyager fedélzetéről adta át a technológiát, ezért Janeway és Tuvok igyekszik megtalálni a bűnöst.


12. Hősök és démonok
Heroes and Demons

Amikor a Voyager egy protocsillag közelébe ér, fotonikus energia részecskéket sugároznak a hajó fedélzetére. B'Elanna Kimmel együtt vizsgálná át a részecskéket, de a zászlós nem felel a hívásra. Kiderül, hogy az érzékelők szerint Kim nincs sem a holofedélzeten sem másutt a hajón. Tuvok és Chakotay a holofedélzetre indul megkeresni a zászlóst. De miután ők is eltűnnek, a kapitány a Doktort küldi az emberei után, aki felfedezi, hogy valójában egy idegen létforma rabolta el az embereket.


13. Testen kívül
Cathexis

A Voyager egy kompja sérülten tér vissza. A Doktor megállapítja, hogy Tuvok igen komoly sérüléseket szenvedett, viszont Chakotay még ennél is súlyosabbakat, ugyanis ő agyhalott. A két tiszt egy fekete csillagködöt vizsgált, ahol valami megtámadta őket, és elszívta a parancsnok neurális energiáját. A Voyager elindul a csillagköd felé. Közben a legénység több tagjával furcsa dolgok kezdenek történni. Kes egy idegen jelenlétét kezdi érzékelni a hajón, és talán ez az idegen képes megszállni a legénység tagjait. Nincs más megoldás, meg kell találni az idegent.


14. Arcok
Faces

Egy küldetés során a vidiiánok elrabolják B'Ellanát, Parist és Durst hadnagyot. A vidiián tudós, Sulan a kór ellenszerét keresi a bolygón. Egy kísérlet során B'Ellanát két létformára bontja: egy teljesen kligonra, és egy teljesen emberire, ugyanis Sulan szerint a klingonok immunisak lehetnek a kórra. A többieket közben alagútásásra használják. Közben a Voyager az eltűntek keresésére indul, és rájönnek, hogy a vidiiánok rabolták el őket. A Doktor Chakotaynak vidiián külsőt ad, aki bemegy a barlangokba, hogy kiszabadítsa az embereit.


15. Jetrel
Jetrel

Egy Dr. Ma'bor Jetrel nevű haakoniai tudós érkezik a hajóra, hogy megvizsgálja Neelixet. Jetrel tervezte a Talax holdjának, a Rinaxnak a lakosságát kiírtó metreon kaszkád fegyvert. Neelix kezdetben nem akarja alávetni magát a tudós vizsgálatainak, de és Kes végül meggyőzik. Kiderül, hogy Neelix metrémiában szenved, és hamarosan meg fog halni. Jetrel igyekszik meggyógyítani a talaxiait, és a két fél egyre többet megtud egymásról, és az is kiderül, hogy Jetrelnek valójában más céljai vannak a hajóval.


16. Továbbképzés
Learning Curve

A kapitány és Chakotay 4 maquis legénységi tagot továbbképzésnek vetnek alá, mert nem felelnek meg a Csillagflotta standard elvárásainak. A feladatra Tuvokot jelölik ki, aki igyekszik a maquis-kat az akadémiai módszerek alapján tanítani. Ez komoly ellenállással találkozik a tanítványok körében. Eközben B'Elanna és a Doktor ismeretlen eredetű vírusfertőzésre bukkannak a neurális gélcsomagokban.
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024