Péntek
2024-Júl-12
16:34:12
Főoldal
Felújítási idõszakok
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Felújítási idõszakok

A felújítási szabványok most következõ általános vázlata a Csillagflotta hajóira vonatkozik. A Csillagflotta a hajók felújítását három osztályba sorolja: minimális, standard, jelentõs. A minimális felújításhoz szükséges feladatokat általában a hajó legénysége végzi el, gyakran utazás közben. A standard felújítást általában egy csillagbázis segítségével végzik el, bár néhány nagyobb hajó a munka nagyját maga is el tudja intézni. Megjegyzendõ, hogy ezek a szabványok a Csillagflotta által elvárt minimális követelményeket jelentik; sok fõgépész gyakrabban végez minimális javításokat, mint az szükséges lenne, és még a nagyobb munkákat - pl. híd modulok vagy reaktormag cseréje - is sûrûbben hajtják végre, mint azt a hajó állapota igényelné.A jelentõs felújítás már egy ûrdokk segítéségét igényli, és a munkák akár egy évig eltarthatnak. Szélsõséges esetben az eljárás során szinte egy új hajót építenek - a Constitution osztály újjáépítése erre a legjobb példa. A Galaxy osztály hosszú távú terveiben egy jelentõs felújítás is szerepel, amikor is felszerelnek egy harmadik gondolát a hajtómû-szekcióra, és egy nagy "fézerdárdát" a csészealj-szekció aljára; a felújítás idõpontja egyenlõre bizonytalan.A Csillagflotta szabványait csak nagyon körültekintéssel lehet alkalmazni idegen hajókra. A Csillagflotta hírszerzése igyekszik a Föderáció skálája szerint osztályozni a más hatalmakhoz tartozó hajók felújításait, de ezt csak útmutatásként lehet használni.
 
Fokozat Tipikus fejlesztések Szükséges létesítmények
Minimális
Egyes szintû diagnosztikát hajtanak végre a tér- és az impulzus hajtómûveken, a taktikai rendszereken, a szerkezeti integritás és belsõ csillapító rendszereken, a navigációs deflektoron, a létfenntartó, a számítógépes és az érzékelõ rendszereken.
Kettes szintû diagnosztikát futtatnak le a hajó többi rendszerén.
LCARS szoftverfrissítéseket integrálna a rendszerbe.
Újrahangolják és újrakiegyenlítik a szubtérmezõt.
Nincs
Standard
Egyes szintû diagnosztika végrehajtása minden rendszeren.
Kicserélik a szubtértekercseket, a reaktormagon, az energiavezetékeket, a fézersugárzó kristályokat, az elhasznált burkolatbevonatot.
LCARS szoftverfrissítések installálása és a számítógépes hardver alapos korszerûsítése.
Egyéb nem létfontosságú modulok, mint pl. a laboratóriumok, pihenõterületek, stb. bõvítése
Létfontosságú modulok kicserélése - pl. híd.
Útközben is elvégezhetõ, de sok feladat általában csillagbázis közremûködését igényli.
Jelentõs
A hajó szerkezetének kicserélése/újraépítése - ez akár jelentõsen megváltoztathatja a hajó megjelenését.
A gondolák cseréje/újrakonfigurálása - esetleg új gondola felszerelése.
A rendszerek általános újraépítése.
Ûrdokk segítségét igényli.

Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024