Péntek
2024-Júl-12
16:46:41
Főoldal
Epizód - 3. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Harmadik évad

49. Apró probléma
Evolution

Néhány mikroszkopikus méretű, önmásoló robot szabadul el az Enterprise fedélzetén, és a hajó elektronikus rendszereinek anyagát használják fel a szaporodásukhoz, minek következtében nemcsak a hajó, de egy fontos csillagászati kísérlet is veszélybe kerül.


50. A szavak hatalma
The Ensigns of Command

Egy évtizedekkel ezelőtt kényszerleszállást végrehajtott hajó túlélői más lehetőségük nem lévén létrehoztak egy települést az életre alig alkalmas bolygón, amely azonban egy idegengyűlölő faj fennhatósága alá tartozik, és a tulajdonos most birtokba akarva venni a bolygót, megszabadulna az ott tartózkodó nemkívánatos egyénektől. A telepesek azonban nem akarják elhagyni sok áldozat árán felépített otthonukat, még akkor sem ha ez a halálukat jelentheti.


51. A szeretet erejével
The Survivors

Egy ismeretlen hajó által megtámadott Szövetségi kolónián csak egyetlen épület marad épen, benne egy idős házaspárral. Az Enterprise legénysége megpróbálja kideríteni a csodával határos megmenekülés körülményeit, és eközben egy megdöbbentő dolgokra derül fény.


52. S ki vigyáz az istenekre?
Who Watches The Watchers

Egy titkos archeológiai megfigyelőállomás veszélybe kerül egy alacsony fejlettségi szinten álló bolygón. A mentési művelet közben az egyik "bennszülött" felfedezi a kutatóállomást, és miközben menekülni próbál a félelmetes idegenek elöl, halálos sérülést szenved. Crushernek nincs más választása, fel kell vinnie a hajóra a sérültet, és mikor visszaküldik a bolygóra, arról számol be a fajtársainak hogy találkozott az Istennel, akit A Picard-nak hívnak, és aki feltámasztotta.


53. Kötelék
The Bonding

A hajó egyik archeológusa életét veszti egy robbanásban, miközben egy önmagát kipusztított civilizáció nyomait kutatják egy bolygón. Az akció vezetője, Worf, felelősséget érez az archeológusnő fia iránt, és szeretné a testvérévé fogadni. Azonban a halottnak tudott anya egyszer csak felbukkan, és magával akarja vinni a fiút a bolygóra.


54. Csapdában
Booby Trap

Az Enterprise egy ezeréves csatatéren jár, egy aszteroidamezőben, s miután rábukkant egy ősi csatahajóra, beleesik ugyanabba a csapdába, ami a hajdani hajó vesztét okozta. LaForge, miközben igyekszik kiutat találni a veszélyes helyzetből, az egyik holodeckben életre hívja az Enterprise főkonstruktőrét, egy csinos nőt, és hamarosan bele is szeret a szimulációba.


55. Ellenségem, segíts!
The Enemy

Egy romulan felderítőhajó zuhan le az UFP területén, és az Enterprise-t küldik ki a pilóta begyűjtésére. A mentőakció során azonban LaForge a bolygón reked, és ott találkozik az egyszemélyesnek mondott romulan hajó másik utasával, akivel a túlélésük, és megmenekülésük érdekében össze kell fognia.


56. Mert mindennek ára van
The Price

Miközben több nép képviselői igyekszenek megállapodni egy Wormhole tulajdonjogáról az Enterprise fedélzetén, Troi találkozik egy régi szerelmével, aki az egyik delegáció tagja. A férfi megpróbálja feléleszteni az egykori érzéseket, miközben Troinak rá kell jönnie hogy a betazoid félvér férfi empatikus képességei segítségével akarja a maga javára fordítani a tárgyalás menetét.


57. Akit bosszú éltet...
The Vengeance Factor

Egy lerombolt UFP kutatóállomásról induló szálak egy hajdan klánháborúkat vívott nép felségterületére vezetnek. Az anyabolygón már nyugodt az élet, ám akik ragaszkodnak a régi hagyományokhoz, azok kalózhajókra költözve járják a környéket. Az anyabolygó szívesen visszafogadná őket, és a kalózok is hajlanának a letelepedésre, ám felbukkan valaki, aki számára a klánháborúk ideje még nem ért véget.


58. Jövőmet jövőjükért
The Defector

Egy romulan dezertőr kér menedékjogot az Enterprise-on, és információkat ad át egy titkos hadműveleti bázisról a Semleges Zónában. A Főparancsnokság úgy dönt hogy az Enterprise vizsgálja ki a dolgot, ám hamarosan kiderül hogy a hírhozót hamis információkkal látták el, abból a célból hogy ezzel romulan területre csaljanak egy UFP hadihajót, ürügyet kreálva egy hadüzenethez.


59. A háború áldozata
The Hunted

Az Enterprise segédkezik egy szökött bűnöző kézre kerítésében, akiről azonban kiderül hogy nincs más bűne minthogy a kormánya egy nemrég befejeződött háborúhoz megállíthatatlan harci géppé kondicionálta, és most, a háború után túl veszélyesnek tartja hogy ő és a hozzá hasonlók visszatérjenek a társadalomba.


60. Bármilyen eszközzel
The High Ground

Az Enterprise orvosi segédeszközöket szállít egy polgárháború, és folyamatos merényletek sújtotta bolygóra. Egy újabb merénylet során az épp a helyszínen tartózkodó Crusher a terroristák fogságába esik, a legénység pedig megpróbálja kiszabadítani úgy hogy eközben ne kötelezze el magát egyik oldalnak sem.


61. Egy Q nevű ember
Deja Q

Q, miután eddigi akciói miatt száműzték az övéi közül, és megfosztották hatalmától az Enterprise-on keres menedéket. A legénység azonban nincs elragadtatva az ötlettől, de miközben egy üstökös-becsapódás fenyegette bolygó megmentésén fáradoznak, rá kell jönniük hogy a különös lénynek is vannak értékes tulajdonságai.


62. Gyanúban
A Matter of Perspective

Rikert egy kutatóállomás elpusztításával, és az állomást irányító tudós megölésével vádolják, ám a hajó egyik holodeckjének segítségével, a rendelkezésre álló adatok alapján bebizonyosodik hogy a tudós, miközben megpróbált eltitkolni egy felfedezést amit idegen hatalmaknak akart kiszolgáltatni, véletlenül okozta az állomás, és önmaga pusztulását.


63. Ne ily halált adj...
Yesterday's Enterprise

Egy időanomália huszonkét évvel előre hozza a 1701-C jelű Enterprise-t minek következtében a történelem eddigi menete megváltozik, az UFP háborúban áll a klingonokkal. A régi Enterprise visszaküldése helyes irányba terelhetné az időt, de ez a lépés a 1701-C legénységének biztos pusztulásával jár. A hajó parancsnoka azonban egy klingon rajtaütés során meghal, az ezen az idővonalon életben maradt Yar pedig, mikor megtudja hogy mi történt/történik vele a helyes idővonalon, úgy dönt hogy visszatér a múltba a régi Enterprise fedélzetén.


64. Életet adni
The Offspring

Datának sikerül megépítenie egy működőképes androidot, akire gyermekeként tekint. A Csillagflottában azonban újra felüti fejét a birtoklási vágy, és a gyermeket el akarják szakítani az apjától. Picard melléjük áll, de már késő. Data lánya nem tud megbirkózni a kialakult konfliktushelyzettel, és miközben megtapasztalja első érzelmét, a félelmet, neurális hálózata összeomlik.


65. Klingon vér
Sins of the Father

A még mindig tartó tisztcsere-program keretében egy klingon parancsnok veszi át az Enterprise első tiszti posztját. Kiderül hogy a parancsnok Worf testvére, és valójában azért jött, hogy megtudja, bevonhatja-e bátyját az apjuk becsületének visszaszerzéséért indítandó hadjáratába.


66. Bajkeverők
Allegiance

Picardot a legénység tudta nélkül kicserélik egy másolatra, és miközben az igazi kapitány három másik elrabolt lénnyel együtt szabadulni próbál ismeretlen fogvatartóitól, a másolat veszélyes helyzetbe hozza a hajót és a legénységet.


67. Szép kis vakáció
Captain's Holiday

Picardot egy kimerítő tárgyalássorozat után az erre "felesküdött" legénységnek sikerül szabadságra küldenie. A kapitány már az első napon megismerkedik több figyelemre méltó személlyel: egy fékezhetetlen személyiséggel megáldott kalandornővel, egy ferengivel, és két időutazóval, akik ugyanazon okból érkeztek a bolygóra, egy pusztító erejű fegyvert keresnek, mely elveszett az időben.


68. Céltalanul
Tin Man

Az Enterprise versenyt fut a romulanokkal egy olyan élőlénnyel történő kapcsolatfelvétel előjogáért, amelynek otthona a végtelen tér. A kapcsolatfelvételt egy, a világtól visszahúzódott betazoid telepata kísérli meg, aki az első kapcsolat után rájön hogy a lény és ő hasonlítanak egymáshoz: mindketten végtelenül magányosak.


69. A mihaszna
Hollow Pursuits

Troi és LaForge elkeseredett küzdelmet vívnak egy látszólag hasznavehetetlen, a holodeck fantáziavilágába visszahúzódó hadnaggyal, ám végül neki sikerül kiderítenie hogy mitől hibásodnak meg sorra a hajó rendszerei, ami egyre nagyobb veszélybe sodorja a legénységet.


70. A gyűjtemény dísze
The Most Toys

Datát halottnak hiszik, miután a siklója felrobbant, miközben egy vízszennyezés semlegesítéséhez szükséges ritka anyagot szállít az Enterprise-ra. Valójában azonban egy egyedülálló dolgokat megszállottan gyűjtő kereskedő szemelte ki gyűjteménye díszéül, aki egy körmönfont tervet eszelt ki a megszerzésére.


71. A nagykövet
Sarek

A legendás Sarek nagykövet utolsó diplomáciai feladatát készül végrehajtani az Enterprise-on, ám eközben kiderül hogy egy ritka, ám annál súlyosabb vulcani betegségben szenved, amely megfosztja őt az eddig elfojtott érzelmei fölötti irányítástól. Hogy sikerre vihesse utolsó küldetését, egyesíti tudatát Picardéval, ezáltal időlegesen elnyerve a kapitány önkontrollját, és átadva neki életének emlékeit.


72. A két Troi
Menage A Troi

Lwaxana és Deanna Troi, valamint Riker parancsnok egy ferengi fogságába esnek, aki a Troik telepatikus képességeit akarja felhasználni sikeresebb üzletek lebonyolításához. Az Enterprise azonban, hála Riker mesterkedésének, a nyomukra bukkan, és Picard kénytelen élő, egyenes adásban "szerelmet vallani" az őt eddig is házassági ajánlattokkal üldöző Lwaxanának, hogy ezzel kimenthesse őt a ferengik karmai közül.


73. A következő lépcsőfok
Transfigurations

Az Enterprise egy lezuhant mentőegységre bukkan, a roncsok között egy ismeretlen fajú, súlyosan sérült túlélővel. A humanoid gyorsan rendbe jön, és hamarosan kiderül hogy nem éppen hétköznapi tulajdonságokkal bír. Rövidesen felbukkannak fajtársai is, akik azt állítják hogy a túlélő veszélyes bűnöző, és társaihoz hasonlóan halál vár rá, ám elfogni már nincs lehetőségük, a lény ugyanis ekkora befejezve átalakulását az anyagi formában létező fajtársai fölé emelkedik, elsőként a népéből.


74. Két világ bajnokai
The Best of Both Worlds

A Borg, hogy Q jóvoltából annakidején tudomást szerzett az emberek létezéséről, megérkezik az UFP területére hogy felkutassa az emberiség otthonát. Elsőként az Enterprise próbálja feltartóztatni, ám a Borg foglyul ejti Picardot, majd a hajót mozgásképtelenné téve folytatja útját a Föld felé.
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024