Péntek
2024-Júl-12
17:20:45
Főoldal
Epizód - 6. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Hatodik évad

121. Equinox II.
Equinox II.

A feldühödött idegenek folyamatos támadás alatt tartják a Voyagert, miközben az Equinoxnak sikerül elszöknie. Ransom igyekszik meggyőzni Hetest, hogy indítsa újra el a fejlesztett térhajtóművet. Miután Hétkilenced erre nem hajlandó, Ransom átírja a Doktor etikai alprogramját. Ezalatt Janeway a dühtől teljesen elvakultan igyekszik az Equinox nyomára bukkanni. Janeway végül az idegen lények segítségét is megpróbálja igénybe venni.


122. Túlélő ösztön
Survival Instinct

A Voyager egy markoniai állomáshoz csatlakozik, és a kapitány elrendeli, hogy az állomásról bárki a hajóra jöhet. Egy férfi borg felszereléseket akar eladni Hetesnek, amelyek az eredeti unimátrixából származnak. Hetest emlékek kezdik gyötörni. A férfihez két másik társa is csatlakozik. A három idegen nem sokkal később rátámad Hétkilencedre, de Tuvok még időben közbelép. Kiderül, hogy a három idegen is egykor borg volt, de a hármuk közötti összeköttetés valamiért nem szűnt meg. Hétkilenced beleegyezik, hogy segít kideríteni ennek az okát.


123. Holtak bárkája
Barge of the Dead

B'Elanna a holtak bárkájára kerül, amely a halott klingonokat Gre'thorba szállítja, arra helyre, ahová a becstelenek lelkek kerülnek. Az anyját is itt találja, aki azért került ide, mert B'Elanna eltávolodott tőle. Torres hirtelen a gyengélkedőn ébred fel, és kiderül, hogy eddig egy baleset következtében kómában volt. Miután B'Elanna elolvas néhány klingon legendát, úgy gondolja, hogy meg tudja menteni az anyját, ezért vissza kell térnie a bárkára. A Doktor létrehozza a baleset körülményeit, és a hadnagy a bárkán találja magát.


124. Jó az álmodozás
Tinker, Tenor, Doctor, Spy

A Doktor fejleszti a programját, hogy képes legyen álmodozni. A Doktor a legfurcsább álmokon esik keresztül, és végül már irányítani sem képes azokat. Közben egy idegen hajó figyel fel a Voyagerre, és arra készül, hogy megtámadják azt. Ehhez azonban adatokat akarnak gyűjteni, és egyikük a Doktor programjába beférkőzve próbálja megvizsgálni a hajót. Az idegenek a Doktor álmodozásait is látják, így egy teljesen más kép alakul ki a Voyagerről.


125. Alice
Alice

Paris egy kicsi űrhajót vetett meg Chakotay-jel egy kereskedőtől. Paris egyre több időt kezd tölteni a hajó felújításával. A hajó különlegessége, hogy a vezérlő rendszerek közvetlenül a pilóta agyához csatlakoznak. Miután Paris csatlakozott a hajóhoz, annak "lelke", Alice, egyre inkább Tom bizalmába férkőzik. Alice ráveszi Parist, hogy hagyják el a Voyagert, és vigye haza.


126. Rejtvények
Riddles

Tuvok egy erős energiafegyver hatására neurológia traumát kap, és mindent elfelejt korábbi énjéből. Neelix próbál segíteni Tuvok gyógyulásában, miközben Janeway a támadókat igyekszik megtalálni. Neelix és Tuvok igen szoros barátságba kerülnek, és a vulkáni már nem is vágyik vissza korábbi életébe. Végül sikerül megtalálni a gyógymódot, de Tuvok habozik alávetni magát, hiszen olyan érzéseket tapasztalhatott, amilyet korábban még soha.


127. Sárkányfogak
Dragon's Teeth

A Voyager hirtelen egy energiával telített különleges alagútba kerül. Egy másik hajóval is találkoznak, amelynek vezetője elmondja, hogy az ő "űralatti" területükre érkeztek. A számítások szerint a Voyager 200 fényévet tett meg 2 perc alatt. Janeway megpróbálja rávenni az idegeneket arra, hogy használhassák az alagutakat. A turei hajó ezt visszautasítja, és tüzet nyit. A Voyager egy elpusztított bolygóra menekül, ahol a föld alatt kamrákban élőlényekre bukkannak, akik az elpusztult civilizáció túlélői, és a tureik ellenségei.


128. Egy kis lépés
One Small Step

A Voyager egy különleges szubtér jelenségre bukkan. Chakotay felismeri a jelenséget, amellyel már 2032-ben is találkozott az egyik Mars expedíció. Paris, Chakotay és Hétkilenced a Delta komp fedélzetén belép a jelenségbe, hogy megtalálják a 2032-ben eltűnt Árész IV-es űrhajót. A komp rátalál az Árészra, és elkezdik kivontatni, de mielőtt még kiérnének a jelenség összeütközik egy meteorittal. A Delta komp és Chakotay is súlyosan megsérül. Mindösszesen két órájuk maradt megjavítani a hajót, mielőtt a jelenség visszatérne a szubtérbe.


129. Összeesküvés-elmélet
The Voyager Conspiracy

A Voyager egy idegenre bukkan, aki létrehozott egy katapultáló eszközt, amellyel akár haza is juthatnak. Az eszközről kiderül, hogy a Gondviselő által használt szerkezethez hasonlít. Az adatokkal túltelítet Hetes különleges elméleteket kezd el gyártani. Meggyőzi Chakotayt, hogy a kapitány egy Csillagflotta terv részeként szándékosan hozta a Voyagert a Delta Kvadránsba. Hetes ezek után a kapitányt győzi meg, hogy Chakotay egy korábbi maquis terv miatt került ide. Hetesnek "hála" a hajón pattanásig nő a feszültség.


130. Útkereső
Pathfinder

A Földön dolgozó Barclay hadnagy nagy álma, hogy létrehozzon egy szerkezetet, amellyel képesek lennének kommunikálni a Voyagerrel. Barclay minden más munkáját elhanyagolva igyekszik megvalósítani terveit, de ötletét végül nem támogatják, ezért egyedül látni neki a kidolgozásnak. Egy mesterséges féregjáratot akar létrehozni egy pulzár segítségével. Harkins parancsnok ellenkezése ellenére, Barclaynak sikerül megvalósítania tervét, és sikerül kapcsolatba lépni a Voyagerrel.


131. Fair Haven
Fair Haven

Paris létrehozza Fair Havent, egy ír város holografikus megfelelőjét. A legénység gyakran látogat el a holofedélzetre, hogy kikapcsolódjon. Janeway találkozik Michaellal, akinek a megjelenését módosítva egy számára érdekes férfit hoz létre. A kapitány és Michael szoros kapcsolatba kerülnek, miközben egy halálos neutron sugárzáshullám közelít a hajó felé.


132. Egy szempillantás alatt
Blink of an Eye

A Voyager egy különleges bolygót fedez fel. A bolygón gyorsabban telik az idő, mint a külvilágban. Egy baleset folytán a Voyager a bolygó vonzásában reked. A hajó legénysége végignézheti miként fejlődik a bolygó lakossága. A Voyager az idegenek kultuszának központjává válik, hiszen a hajót szabad szemmel is láthatják, mint egy égi fényt. A hajó súlyos földrengéseket okoz a bolygón, ezért a már fejlett lakosok megpróbálják elpusztítani.


133. A virtuóz
Virtuoso

A Doktor kiélheti minden művészi vágyát, miután egy fejlett, de a zenét nem ismerő faj énekesi bálványává válik. A faj tagjai szinte istenítik a Doktort, aki ki is élvezi ennek minden örömét, egészen addig, amíg a kapitány rendre nem utasítja. A Doktor beleszeret az egyik nőbe, akivel a bolygón dolgozik, és már-már azt fontolgatja, hogy a zenei karrierjéért elhagyja a hajót.


134. Emlékmű
Memorial

Neelix, Chakotay, Kim és Paris egy kéthetes küldetésről tér vissza. A visszatérés után rémes látomások kezdik gyötörni őket. A látomások szerint mindhárman részt vettek egy bolygón lezajlott csatában, amelyben szörnyű dolgokat is elkövettek. A Doktor vizsgálatai bebizonyítják, hogy nem beültetett emlékekről van szó. A kapitány az eset kivizsgálása érdekében a csata helyszínére viteti a Voyagert. A rendszerhez közeledve a kapitányt és a legénység más tagjait is látomások rohanják meg.


135. Tsunkatse
Tsunkatse

A Voyager legénységét egy közeli bolygón lévő Tsunkatse nevű játék foglalkoztatja. A szórakozást nem élvező Hetes és Tuvok egy mikrocsillagköd vizsgálatára indul. A kompot egy idegen hajó megtámadja, és elfogja. Heteset és a súlyosan sérült Tuvokot egy Penk nevű idegen üdvözli, és elmondja, hogy ők most már a Tsunkatse résztvevői. Az egyik meccsen a közönség soraiban lévő Chakotay, Paris és Kim döbbenten fedezik fel Heteset a küzdők között. Nincs más választásuk, ki kell szabadítaniuk az embereiket, mielőtt még azok belehalnának az egyik meccsbe.


136. Kollektíva
Collective

Chakotay, Kim, Paris és Neelix az egyik borg kocka fogságába esnek. Azonban a kocka legénysége mindösszesen néhány gyerekből áll. A fejletlen dolgozókkal való tárgyalásra Janeway Hétkilencedet küldi. A gyerek borgok a Voyager deflektorát követelik, hogy azzal üzenhessenek a Kollektívának. Hetes átviszi az egyik megmaradt felnőtt borgot a hajóra, ahol a Doktor megállapítja, hogy valamilyen vírus végzett vele, és a többi borggal. Hétkilenced a kocka javítása közben igyekszik minél közelebb kerülni a gyerekekhez, de a vezetőjük minden közeledést elutasít, és elmondja, hogy a Voyager két órát kap a követeléseik teljesítésére, vagy ha kell, kivégzik az egyik túszt.


137. Tünde népség
Spirit Folk

A Voyager legénységének tagjai egyre több időt töltenek el a holografikus Fair Havenben. Fair Haven lakói egyre furcsábbnak tartják az "idegeneket", akik különleges tulajdonságokkal bírnak. A holoprogram megsérül, és a legénység úgy dönt, hogy rendbehozzák a hibákat. A javítások során a fair haveniek még furcsább dolgokat tapasztalnak, ezért Parist és Kimet a lakók elfogják, amikor a holofedélzet egyik vezérlőpanelén dolgoznak, mert veszélyesnek hiszik őket.


138. Porból lett
Ashes to Ashes

A halottnak hitt Ballard zászlós visszatér a Voyagerre, és elmondja, hogy egy idegen faj újjáélesztette a testét, és a saját képére formálta. A Doktornak sikerül visszaállítania a zászlós emberi külsejét. Ballard és Kim régi barátsága is újjáéled, és minden korábbinál mélyebb lesz. Ballard egy kicsit idegennek érzi magát a legénység tagjai között, és hamarosan a kobali "apja" is jelentkezik. A zászlósnak el kell döntenie, hogy a hajón marad, vagy visszatér a kobalik közé.


139. Gyerekjáték
Child's Play

A Voyager megtalálja Icheb szüleit, és a fiút vissza is viszik szülőbolygójára. Icheb nehezen válik el Hétkilencedtől, és a Voyagertől, de végül is a szüleivel marad. Közben furcsa jelekre bukkannak, és amikor egy borg kocka ér a bolygó közelébe, a lakók egy hajót indítanak a kocka felé fedélzetén az ájult Ichebbel. Kiderül, hogy Ichebbe genetikailag ültette bele egy a Borgra halálos vírust, azt amely korábban az őt asszimiláló kocka vesztét is okozta.


140. A jó pásztor
Good Shepherd

Egy rutin hatékonysági vizsgálat során Hétkilenced kideríti, hogy a legénység három tagja nem éri el az elfogadható Csillagflotta szintet. A kapitány úgy dönt, hogy a három fiatalt magával viszi egy küldetésre a Delta komp fedélzetén. Nem sokkal a Voyager elhagyása után a komp egy láthatatlan erőbe ütközik, aminek hatására megszűnik a meghajtás. A kapitány egy fotontorpedót lő ki az erő felé. Hirtelen az egyik fiatal, Telfer dematerializálódik, majd eltűnik. Miután visszatér, egy élőlényt találnak a bőre alatt.


141. Űr szélhámosok
Live Fast and Prosper

Két idegen Janewaynek és Tuvoknak adja ki magát, és így igyekeznek minél jobb üzleteket kötni, minél több pénzt ellopni. A két idegen Neelixet és Parist átverve letölti a Delta kompban a Voyager adatbázisát, és így mindent megtudnak a hajóról. A Voyager az imposztorok után indul. Nemsokára meg is találják őket, és egy kisebb csata után az egyiküket - Dalát, az ál-Janewayt - a hajóra tudják sugározni. Végül Dalanak sikerül megszöknie, de kiderül, hogy ez csak a kapitány tervének a része.


142. Múzsa
Muse

Egy küldetés során Torres és Kim egy L típusú bolygóra zuhan. A Delta kompban egyedül maradó Torres találkozik egy Kelis nevű színésszel és íróval, aki meggyógyítja a sebeit. Kelis elmondja, hogy Torres az ő múzsája, és az a célja, hogy az egyik művével sikerüljön kibékítenie a két harcban álló klánt. B'Elanna segít Kelisnek a mű megalkotásában, amely éppen róla szól. Eközben a Voyager a komp keresésére indul.


143. A fúria
Fury

Kes visszatér a Voyagerre, bár egy kicsit másképp, mint azt bárki is gondolta volna. Kes hajójával nekirepül a Voyagernek, de még a becsapódás előtt a hajóra sugározza magát. Ezek után a gépházba megy, ahol a reaktormagból kinyert tachionok segítségével 5 évvel korábbra repíti magát. Az öreg Kes elkábítja fiatal önmagát; Kes élete megváltozásáért a Voyagert okolja, ezért meg akarja menteni fiatal énjét. Kes a vidiiánokkal is kapcsolatba lép, hogy felajánlja nekik a segítségét. Eközben Tuvok különös képeket kezd látni, először egy kislányról, majd egy borgról, és egyszer még a nemlétező Delta kompot is megemlíti. Miután a vulkáni a gépházban elájul, a kapitány vizsgálódni kezd a különös jelenségek után.


144. Életvonal
Life Line

A Doktor kellemetlen híreket kap az Alfa Kvadránsból: készítője, Lewis Zimmerman haldoklik. A Doktor úgy gondolja, hogy ő meg tudja menteni készítőjét, ezért ráveszi a kapitányt, hogy küldjék át a Jupiter állomásra. Az állomáson Zimmerman nem fogadja el a már elavult OSH segítségét, miután már más orvosok sem tudtak segíteni rajta. De a Doktor nem adja fel, és mindent bevett annak érdekében, hogy megvizsgálhassa Zimmermant. Troi tanácsadó és Barclay is megpróbál segíteni neki. Barclay ezek után hibát talál a Doktor programjában, amelyet csak Zimmerman javíthat ki, így már a két "beteg" teljesen egymásra utalódik.


145. A tizenkettes szint kísértete
The Haunting of Deck Twelve

A Voyageren átmenetileg lekapcsolják az energiát. Neelix a borg gyerekekkel egyedül marad a sötétben, és egy történetet kezd el mesélni nekik. A Voyager egy csillagködön haladt át, amikor egy elektromos villám belecsapott a hajóba. A Voyager elhagyta a csillagködöt, de nem sokkal később a hajó rendszerei sorra meghibásodtak, és a kapitány rájött, hogy valaki visszairányította a Voyagert a csillagköd felé. Az elektromos villám valamiféle élőlény volt, amely most haza akart jutni, és célja érdekében semmilyen eszköztől sem riadt vissza.


146. Unimátrix Zéró I.
Unimatrix Zero I.

A borg királynő felfedezi, hogy néhány dolgozó furcsa mutáción esett keresztül, ezért ezeket az egyedeket el akarja pusztítani. Hétkilenced egy gyönyörű erdőről álmodik, amelyben teljesen emberi volt, és a többiek Annikaként ismerték. A Doktor egy kortikális monitort helyez Hétkilencedre, hogy megfigyelhesse az álmát. Hetes újra visszatér az erdőbe, és Axumtól megtudja, hogy az Unimátrix Zéróba érkezett, egy olyan helyre, amelyet ők teremtettek, hogy a regenerálódás során egyénekként térjenek ide vissza. Axum elmondja, hogy a királynő tud az Unimátrix Zéróról, és el akarja pusztítani. Axum Hetes segítségét kéri, mert csak ő segíthet, hiszen ő már nem a Kollektíva része. A kapitány is a segítség mellett dönt, ezért megtámadják az egyik borg hajót.
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024