Szerda
2024-Júl-24
12:22:04
Főoldal
Bolygók típusai
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Bolygók típusai
D típusú

Egy kis sziklás bolygó légkör nélkül - alapjában véve egy hatalmas űrbéli szikla. Ezek a bolygókon megfelelő létfenntartó berendezések nélkül az emberek nem élhetnek. A D típusú Regula volt a Teremtés projekt második fázisának a színhelye, amikor is sikerült egy növényekkel teli barlangrendszert létrehozni a felszín alatt.

H típusú

Általában különösen száraz bolygók, de sok esetben még lakhatók. A Tau Cygna V is egy lakott H típusú bolygó. Rendelkezik az emberi élethez nélkülönözhetetlen atmoszférával, de a bolygót erős hiperonikus sugárzás éri, ami halálos lehet az emberre. Azonban, amikor egy kolónizáló hajó erre a bolygóra zuhant a 2270-es években, a telepesek alkalmazkodtak a sugárzáshoz, és túlélték.

J típusú

Ezek a bolygók a gázóriások. Leginkább hidrogénből és héliumból állnak, és az atmoszférájukban igen erős viharok tombolnak. A Jupiter és a Szaturnusz is J típusú bolygók. Számos Csillagflotta állomás található a bolygók körül, köztük a Jupiter állomással és egy akadémiai gyakorlótérrel.

K típusú

A K típusú bolygókon a gravitáció megegyezik az emberi élethez szükségessel, de más tekintetben nem lakhatók. Csak megfelelő felszerelésekkel vagy a felszín alatt lakhatók. A Mudd bolygón egykor fejlett civilizáció élt, de mára már kihalt.

L típusú

Kis sziklás világok oxigén-argon légkörrel. Gyakran lakhatók, de általában csak a növények élnek meg rajtuk. Sok L típusú bolygónak a légköre nagy mennyiségű szén-dioxidot is tartalmaz. 2340-ben fedezték fel az Indri VIII-at. A Delta Kvadránsban a Voyager egy emberekkel benépesített L típusú bolygót talált.

M típusú

Az M típusú bolygók a Föderáció megjelölése a Földszerű bolygókra. Ezek kb. 12000 km átmérőjűek, folyékony víz található rajtuk, és nagy kiterjedésű szárazföldek. A légkör oxigén-nitrogén elemekből áll. A legtöbb benépesített bolygó M típusú.

Y típusú

Démonbolygóként is ismert, mert ezek az ismert legellenségesebb világok. A felszín hőmérséklete min. 500 Kelvin, és a légkör nagy mértékben mérgező. A legrosszabb, hogy a démonbolygóknak nagyon magas szintű a termionikus sugárzása, ami még a bolygókörüli pályára álló hajókra is veszélyes.


Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024