Péntek
2024-Júl-12
16:47:56
Főoldal
Epizód - 5. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Ötödik évad

101. Családok és Birodalmak, II. rész
Redemption: Part II


Mikor kiderül hogy a Klingon Birodalomban dúló polgárháború kialakulásában a romulanoknak is jelentős szerepük van, sőt, fegyverrel támogatják a felkelőket, Picard határzár kialakítását javasolja a Klingon-Romulan határon. A Főparancsnokság beleegyezik, még akkor is, ha ezzel az UFP-Romulan háború kirobbanását kockáztatják.


102. Dőljenek le a falak
Darmok


Az Enterprise legénysége egy olyan fajjal találkozik, amiről az UFP-nek tudomása van ugyan, de nyelvi nehézségek miatt nem igyekeztek felvenni velük a kapcsolatot. Mikor azonban az idegen hajó kapitánya a találkozási helyként szolgáló bolygóra sugározza magát és Picardot, az Enterprise kapitányának minél előbb közös nyelvet kell találnia az idegennel, mert úgy tűnik, valami vadászik rájuk a felszínen.


103. Bajorinak születtek
Ensign Ro


Az Enterprise-nak kézre kell kerítenie egy bajori terroristát, aki eddig csak népük ellensége, a cardassiaiak ellen harcolt, de most az UFP-t is célba vette. A feladat végrehajtásához segítséget is kapnak, egy "problémás" bajori zászlós személyében, aki egyenesen egy katonai börtönből érkezett. A küldetés teljesítése során azonban kiderül, hogy a zászlós különleges megbízatással érkezett a fedélzetre, egy összeesküvés résztvevőjeként, ám ezt nem önszántából tette.


104. A kőszívű
Silicon Avatar


Mikor az Omicron Theta kolónia elpusztításáért felelős kristálylény újra felbukkan, egy szakértő érkezik az Enterprise-ra. Ám nem megérteni akarja a különös lényt, hanem csupán elpusztítani, bosszúból azért mert fia odaveszett az Omicron Thetán.


105. Bajban ismerszik meg...
Disaster


Az Enterprise egy kvantumrosttal történt ütközéskor súlyosan megsérül, a legénység pedig kisebb, elszigetelt csoportokra szakadva küzd a túlélésért, és a hajó megmentéséért.


106. Eljátszott lehetőség
The Game


Wesley szünidejét tölti az Enterprise-on, ahol különös játékmánia van kialakulóban. Wesley és egy fiatal zászlósnő értetlenül állnak a dolog előtt, végül úgy döntenek hogy megvizsgálják a szerkezetet, így rájönnek hogy a játék hatással van használója gondolkodására. Hamarosan összeáll a kép, és megértik hogy egy kifinomult invázió első lépcsőjébe botlottak, de lehet hogy a felismerés már túl késön jött, mert rajtuk kívül az egész hajó a játék hatása alatt áll.


107. Vulcan gyermekei
Unification: Part I


Az UFP egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő nagykövete nyom nélkül eltűnik, majd hamarosan felbukkan a romulanok anyabolygóján. Picard és Data titkos küldetésre indulnak a Romulusra, hogy kiderítsék, valóban áruló lett-e Spock nagykövet, vagy valami egyéb okból utazott titokban a Romulan Birodalom fővárosába.


108. Vulcan gyermekei, II. rész
Unification: Part II


Picard és Data kapcsolatba lépnek a titokban a Romulan Birodalom szívében tartózkodó Spockkal, aki arról tájékoztatja őket hogy egy romulan földalatti mozgalom arra készül, hogy visszavezesse az őseiktől elszakadt és elidegenedett romulanokat, a vulcaniak leszármazottait, a helyes útra. Azonban azt majdnem túl késön tudják meg hogy a terv nem véletlenül lelt támogatókra magasabb körökben, csakhogy ezek a támogatók egészen más módon képzelik el az újraegyesítést.


109. Az időutazó
A Matter of Time


Miközben az Enterprise legénysége egy veszélyben levő bolygó, és lakóinak megmentésén fáradozik, egy különös utazó érkezik a fedélzetre, saját elmondása szerint a jövőből.


110. A kezdet mindig nehéz
New Ground


Az Enterprise egy új, fedélzeti görbületi hajtómű nélküli görbületi meghajtórendszer tesztjénél segédkezik, ám a kísérletből hamarosan mentőakció lesz, mikor a dolgok kikerülnek a tudóscsoport irányítása alól. Worf mindeközben megtapasztalhatja milyen bonyodalmakkal jár apának lenni, mikor földi nevelőszülei a gondjaira bízzák a fiát.


111. A csodáló
Hero Worship


Egy kis híján megsemmisült kutatóhajó fedélzetén egyetlen túlélőt találnak, egy fiatal fiút, akit Data ment ki egy veszélyes helyzetből. A gyerek azt hiszi hogy ő okozta a legénység, és így a szülei halálát is, és megpróbálva elszakadni korábbi életétől, utánozni kezdi a az androidot, akit nem gyötör az érzelmek súlyos terhe.


112. Erőszak
Violations


Három különleges képességekkel rendelkező telepata vendégeskedik a fedélzeten, útban hosszú kutatómunkájuk következő állomása felé. A legénység néhány tagja megmagyarázhatatlan módon kómába esik, és mikor közülük az első, Troi, visszanyeri eszméletét, arról számol be hogy a dolgot a telepaták idézték elő, azzal hogy az egyikük a jelek szerint erőszakosan hatolt be a gondolatai közé. És hamarosan kiderül hogy nem csak a hajón fordultak elő ilyen esetek...


113. Az Édenkert túl szűk nekünk
The Masterpiece Society


Egy genetikailag a lehető legtökéletesebbre tervezett, zárt ökoszisztémában és társadalmi rendszerben élő kolónia végveszélybe kerül. Az egyetlen megoldásnak a kiürítés látszik, ám erről a kolónia lakói hallani sem akarnak. Végül a kolónia egyik tudósa és LaForge kidolgoznak egy módszert ami segíthet, és ezzel sikerül megmenteniük a települést, de felmerül egy újabb veszély. A tudós, és még jó néhányan, felismerve az elzárkózás hátrányát, távozni akarnak, még akkor is, ha ez a kolónia életvitelének végzetes felborulásával jár.


114. Félrevezetve
Conundrum


Az Enterprise legénysége látszólag ismeretlen ok miatt elveszíti minden személyes emlékét, nem tudják kik ők, és miért vannak az űrben. A számítógép adatbázisaiból is hiányzik jóformán minden rájuk vonatkozó adat, de azt sikerül kideríteniük hogy az UFP, amelyet képviselnek, háborúban áll egy veszélyes fajjal, és épp döntő csapást készülnek mérni a főhadiszállásukra. Ám mivel ezt semmi sem erősíti meg, vagy mond ellent neki, a legénység bizonytalankodik a végrehajtási illetően, McDuffot, az első tisztet kivéve.


115. Gonosz lelkek
Power Play


Visszatérve egy bolygófelszíni felderítő-akcióról, Data, Troi és O'Brien túszul ejtik a Ten Forwardban tartózkodókat, azt állítva hogy egy hajdan a bolygón kényszerleszállt hajó legénységének lelkei uralják őket, amiket a bolygó különleges energiavihara tartott fogva, s most szeretnének végre békében nyugodni.


116. Etika
Ethics


Worf súlyos gerincsérülést szenvedve elveszti mozgásképességének jó részét, ezért klingon szokás szerint öngyilkosságot akar elkövetni. Ehhez Riker segítségét kéri, aki azonban hallani sem akar a dologról, sőt igyekszik eltéríteni szándékától a hadnagyot. Crusher eközben a gyógyítás lehetséges módjait keresve a fedélzetre kéret egy idegspecialistát, aki egy veszélyes eljárással visszaadhatná ugyan Worf egészségét, de mivel a módszer teszteletlen, könnyen végzetes következményei lehetnek.


117. Ahol bűn másnak lenni
The Outcast


Miközben igyekszenek megmenteni egy nem nélküli faj néhány tagját egy nulltér-zárványból, Riker szerelmet ébreszt a vele együtt dolgozó pilótában, aki, sok más társához hasonlóan úgy érzi hogy igenis, van neme, mégpedig neki épp női. A társadalmuk azonban nem tűri meg az ilyen "ferde hajlamú" egyéneket, és teljes pszichikai átnevelést alkalmaz náluk, amitől "egészségesek" lesznek, akár a nagy többség.


118. Véges végtelen
Cause And Effect


Az Enterprise legénysége úgy érzi mintha egy folytonos deja vu-ben élnének, ami azonban a hajó és a legénység pusztulásával végződik. Az érzés a folyton ismétlődő ciklusok során egyre erősebbé válik, és végül kiderül hogy a hajó egy időhurokban van, már ki tudja mióta. A kérdés csak az hogy ki tudnak-e kerülni belőle, mielőtt a sorsuk beteljesedik, vagy csupán abban reménykedhetnek hogy a következő hurokban nagyobb szerencséjük lesz.


119. Bajtársak
The First Duty


Bár más okból érkeznek a Földre, az Enterprise legénysége egy vizsgálat kellős közepében találja magát, egy balesettel kapcsolatban, ami Wesley Crusher Akadémiai repülőosztagával történt, és az egyik kadét halálát okozta. Azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy az osztag tagjai titkolnak valamit, de Wesley végül, egy Picard-al történt beszélgetés után úgy dönt hogy elmondja az igazat.


120. Élni tudni kell
Cost Of Living


Miközben Lwaxana Troi leendő férjére vár az Enterprise-on, barátságot köt Alexanderrel, Worf fiával, és igyekszik felvidítani a magát kissé elveszettnek érző fiút, Worf nem kis bosszúságára.


121. Holtomiglan
The Perfect Mate


Egy ajándék, amit két, egymással évszázadok óta háborúban álló nép egyike szán ellenfelüknek a békefolyamat előmozdítására, beleszeret Picardba. Az ajándék ugyanis egy különlegesen felkészített nő, akit arra képeztek ki hogy képes legyen megfelelni bármilyen férfi bármilyen igényének. Ám mivel mindketten megértik hogy a béke ügye fontosabb bármi másnál, mindez nem lehet több, mint egy reménytelen románc...


122. Képzelt barát
Imaginary Friend


A hajó legénységének egyik tagja látszólag nem túl komoly gonddal keresi fel Troit, mégpedig hogy egyedül nevelt kislányának képzeletbeli barátja van. A tanácsosnő megnyugtatja hogy ez a kislány korában teljesen megszokott dolog, nincs ok az aggodalomra. Ám hamarosan úgy tűnik hogy mégis, mert a képzeletbeli barát egyre valóságosabbnak kezd mutatkozni, olyannyira hogy végül már a hajó biztonságát fenyegeti.


123. Én, a Borg
I, Borg


Az Enterprise egy lezuhant Borg felderítőegység roncsai között egy túlélőre bukkan. Picard kezdetben csak a Borgok elpusztításának nagyszerű lehetőségét látja benne, de LaForge és Crusher, akik együtt dolgoznak a lény tanulmányozásán, egyre inkább belátják hogy a Borg sem gonosz, csak... Más. És erről végül, Guinan segítségével, aki szintén megbocsátani látszik a népe ellen elkövetett bűnt, sikerül meggyőzniük Picardot is.


124. Szellemvilág
The Next Phase


Egy szerencsétlenül jár romulan kutatóhajó megsegítése során Ro és LaForge életüket vesztik egy transzporterbalesetben. Legalábbis minden jel erre mutat, ám a két "halott" kétségbeesetten próbálja felhívni magára a figyelmet, ugyanis valójában csupán, kezdetben megmagyarázhatatlan módon, észlelhetetlenné váltak a szokványos módszerek, és persze az emberi szem számára.


125. Benned élünk tovább
Inner Light


Egy ismeretlen eredetű űrszonda vizsgálata közben Picard egyszer csak eszméletét veszti a hídon, és mikor magához tér, egy ismeretlen életben találja magát, egy épphogy az űrkorszakba lépett, de elkerülhetetlenül pusztulásra ítélt civilizáció tagjaként.


126. Az idő vad folyóján
Time's Arrow


Az Enterprise-t sürgősen visszarendelik a Naprendszerbe, ugyanis a Földön, San Franciscoban néhány nagyon különös leletre bukkantak egy több száz éves bánya feltárása során: többek között Data testétől elválasztott fejére. A bánya vizsgálata során olyan nyomokat találnak, amelyek egy távoli bolygó egyik holdjára vezetnek. A holdon egy időfáziskülönbség-zónára, és benne különös lényekre bukkannak, ám a területet átkutató Datával hirtelen minden kapcsolat megszakad. Az android ugyanis, óvatlanul megközelítve két lényt akik épp egy időhasadékon haladnak át, maga is visszakerül a tizenkilencedik századba, a Földre.
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024