Szerda
2024-Júl-24
12:15:42
Főoldal
Epizód - 2. évad
MINDEN AMI STAR TREK Üdvözöllek Vendég | RSS Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 302

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Második évad

27. Lökéshullám, 2.rész
Shockwave, part II

Daniels és Archer rájönnek, hogy a Föderáció sosem létezett ebben a 31. században, és ez kapcsolatban lehet Archer eltűnésével a 22. századból. A szulibánok közben az Enterprise fedélzetére szállnak, és a legénységet a szállásaikba zárják. Archernek és Danielsnek sikerül egy üzenetet küldeni a 22. századi Enterprise-ra. Reed egy időutazó szerkezetet talál Daniels korábbi szobájában, de Silik elveszi tőle, és Archernek sikerül visszatérnie a 31. századból a szulibán hajóra, a Heliyxre. Egy ál-reaktormaghasadás segítségével az Enterprise kiszabadul a Helix fogságából, és Archer Siliket túszként a hajójára viszi. Az Enterprise folytathatja megkezdett küldetését.


28. Carbon Creek
Carbon Creek

T'Pol a tiszteletére rendezett ebéd közben elmond egy érdekes történetet, ami a valójában legelső ember-vulkáni kapcsolatfelvételről szól. T'Pol déd-nagyanyja, T'Mir, egy vulkáni hajó legénységének tagja volt, amely hajót 1957-ben a Szputnyik fellövésének megfigyelésére küldtek. A hajó valamilyen oknál fogva egy kisváros, Carbon Creek közelében lezuhant. A kapitány meghalt a becsapódáskor. Amikor a túlélők kezdtek kifogyni az élelmiszerből, a helybeliek közé kellett menniük. Egyikük, Mestral, beleszeretett a földi kultúrába, és egy Maggie nevű nőbe. Úgy döntött, hogy a Földön marad, ezért megkérte két társát, hogy tettessék halottnak, amikor 3 hónappal később egy vulkáni mentőhajó érkezett a bajbajutottakért.


29. Aknamező
Minefield

Egy új M-típusú bolygó felderítésekor az Enterprise súlyosan megsérül egy álcázott aknától. Egy másik akna a burkolatban elakad, és Reednek hatástalanítania kell. Munkája közben egy tüske csapódik ki az aknából, megsértve a lábát, és nekiszegezi a hajó borításának. Archer segítene Reeden, de a hajó érdekében a Reed körüli burkolatdarabot Reeddel együtt leválasztaná. Ekkor romulán hajók érkeznek, felszólítják az Enterprise-t, hogy hagyja el a Romulán Birodalom bolygóját. Archer eltávolítja a tüskét Reed lábából, ezzel elindítja a detonációs mechanizmust. A két férfi a komphangár ajtaja mögé bújva kerüli el a robbanást.


30. Halálos megálló
Dead Stop

Az Enterprise egy ismeretlen automata javítóműhelyben dokkol, ahol kijavíthatják az utóbbi harcok sérüléseit és Reed sérült lába is gyorsan gyógyul, köszönhetően a fejlett replikációs technikáknak. Archer bizalmatlansága az állomással kapcsolatban helyesnek bizonyul, amikor Mayweather látszólag balesetet szenved egy építés alatt lévő területen, és meghal. De Phlox rájön, hogy a halott csak Mayweather egy másolata. A zászlóst az állomás magjában találják meg más idegenekkel, akiknek agyát a számítógép energiaforrásaként használták. A menekülés érdekében az állomást el kell pusztítaniuk, de amikor az Enterprise elmegy, az állomás elkezdi újraépíteni magát...


31. Egy éjszaka a gyengélkedőn
A Night in Sickbay

A kreetassaiak bolygóján Porthos, a kutya, megfertőződik egy vírussal. Porthos lepisilt egy szent fát, ezért a kreetassaiak nem adják át a kért plazmainjektort, és nem segítenek a kutya gyógyításában sem. Archer egész éjszaka fent van, mert aggódik a kutyájáért, és igyekszik bocsánatot kérni a kreetassaiaktól. Egy gyorsan kitalált műtéttel Dr. Phlox megmenti a kutya életét. Másnap Archer egy különös bocsánatkérési szertartáson esik keresztül, ami után az Enterprise megkapja az injektort.


32. Martalócok
Marauders

Egy távoli bányászkolónián Archer, T'Pol és Tucker szemtanúi lesznek, miként nyomják el klingon martalócok a telepeseket. A telepesek egyszer már felkeltek elnyomóik ellen, de vesztettek, de Archer meggyőzi őket, hogy van még remény. A klingonokkal történő nyílt konfliktus elkerülése érdekében, fontos, hogy ne legyenek halálos áldozatok. Visszatérésükkor a klingonok besétálnak a csapdába, amit a telepesek állítottak. Szabadon bocsátásuk után visszaűzik őket a hajójukra, hogy soha vissza ne térjenek.


33. A hetedik
The Seventh

T'Polt megbízzák, hogy fogja el Menost, a renegád vulkánit, aki nem tért vissza egy 30 évvel ezelőtti titkos küldetésről. Az utasítások ellenére Archer is csatlakozik hozzá. Menost egy kereskedelmi állomáson találják és letartóztatják. T'Pol szokatlanul agresszív lesz, és követeli, hogy Menos vallja be állítólagos bűneit, biotoxinok csempészését. Archer biztos benne, hogy a férfi ártatlan. Kiderül, hogy egyik első küldetésén T'Pol megölt egy vulkánit. Az érzelmi stressz miatt a vulkáni elment a P'Jembe, hogy egy szertartás során megszabaduljon a hatástól, de a bűntudat újra visszatért. Miután Menos megszökik, a csapat megtalálja a hajóján a rejtekhelyét, ott pedig a biotoxinokat.


34. A kommunikátor
The Communicator

Egy térhajtás előtti bolygón lezajlott titkos küldetés után, Reed felfedezi, hogy elvesztette a kommunikátorát. Amikor visszatérnek érte, Archert és Reedet a helyi katonaság elfogja. A Szövetség nevű ellenség kémjeinek hiszik őket. Amikor kiderül, hogy más fajhoz tartoznak, Archer és Reed azt mondja, hogy genetikailag megváltoztatott tesztpilóták a Szövetség egy titkos kísérletében. Éppen kivégeznék őket, amikor egy álcázott szulibán hajó segítségével kiszabadulnak.


35. Szingularitás
Singularity

Miközben a hajó egy hármas rendszer fekete lyuka felé közeledik, a legénység egyre izgatottabb lesz, banális dolgok kezdik érdekelni őket a munkájuk helyett. Csak T'Pol marad önmaga. Az ok a rendszerből jövő sugárzás. Két óra marad, mielőtt a legénység meghalna. T'Pol egyetlen esélye, hogy a hajót egy törmelékmezőn vezeti keresztül, közel a fekete lyuk széléhez. A vulkáni felébreszti Archert, akinek nehezére esik a dolgokra koncentrálni, de az új riasztási protokolljának segítségével a hajónak végül sikerül kiszabadulnia.


36. Távlatpont
Vanishing Point

Amikor egy polarikus vihar a Tucker és Hoshi által vizsgált ősi romokhoz közelít, Archer a felsugárzásra utasítja a két tisztet. Hoshi megy másodiknak. Visszatéréskor furcsán kezdi magát érezni, mintha a molekulái rosszul álltak volna össze. Kis idő után kiderül, hogy láthatatlan, és mindenki halottnak hiszi. Hoshi felfedezi, hogy idegenek bombát helyeztek el a hajón, de a figyelmeztetést nem tudja eljutattni a legénységnek. Végül egy dobogón materializálódik, és elmondják neki, hogy ami történt az nem a valóság volt. Hoshi mindössze 8 másodpercet töltött a mintatárolóban.


37. Drága rakomány
Precious Cargo

Trip Tucker segédkezik egy retelliai teherhajó javításában, mikor is ki kell szabadítania a női utast a sztázisból, mielőtt az megfulladna. Amikor észreveszik, hogy a nő felébredt, az egyik retelliai leüti Tripet, aki eszméletét veszti. A nő, Kaitaama, a krosiai uralkodó, és fogoly volt a hajón. Trip és a nő egy mentőkabinnal a közeli bolygóra menekül. Archer és T'Pol eközben a másik retelliait faggatja, aki végül megtörik. Végül egy leszálló egység az Enterpise-ra hozza Tripet és Kaitaama-t.


38. A kifutó
The Catwalk

Mivel az Enterprise nem tud elmenekülni egy nagy sebességgel közeledő neutronikus vihar elől, a teljes legénységnek a megerősített gondola belsejében lévő "kifutóba" kell bújnia. A legénységgel van három takrit vendég is. Egy idő után Tucker rájön, hogy az anyag és antianyag befecskendezők miért működnek: a takriti hadsereg át akarja venni a hajó irányítását. A három vendég valójában szökevény, de a katonákat jobban érdekli maga a hajó. Amikor már sikerül a térhajtóművet is működésbe hozni, az idő sürgetővé válik. Archer, elhitetve, hogy ő az egyedüli túlélő, azzal fenyeget, hogy elpusztítja a hajót, miközben Mayweather a vihar örvényébe vezeti az Enterprise-t. A takrit katonák végül elhagyják a hajót.


39. Hajnal
Dawn

Tucker kompja egy gázóriás körül kering, amikor egy kis idegen hajó támadja meg. Tuckernek egy holdon kell landolnia. Az idegen, egy arkoniai, szintén kénytelen leszállni. Hamarosan harc kezdődik köztük a vészhelyzeti rádióadóért. Eközben Archer kapcsolatba lép a xenofób arkoniaiakkal, akik beleegyeznek egy közös kereső misszióba. A hüllőszerű arkoniai, Zho'Kann a forró holdon elkezd kiszáradni. Tucker végül ellensége mellett marad, míg ki nem szabadítják őket.


40. Stigma
Stigma

Egy orvosi konferencián Dr. Phlox vulkáni kollégáitól a Pa'an-szindróma nevű vulkáni betegségről kér tanácsot. T'Pol elkapta a Pa'ant, amikor agyegyesítést hajtott végre Tolarisszal. Ez a betegség leginkább a lenézett "egyesítők" nevű szubkultúrában megszokott. Amikor a vulkáni orvosok rájönnek, hogy T'Pol Pa'anban szenved, a nőt felmentik a szolgálat alól. Archer, hogy megmentse T'Pol karrierjét, azt javasolja a vulkáninak, hogy mondja el, hogyan kapta el a betegséget. De T'Pol szerint ez csak erősíteni az egyesítők iránti előítéletet. Dr. Yuris, a vulkáni küldöttek egyike viszont felfedi T'Pol betegségének valódi okát, és bevallja, hogy maga is a ehhez a közösséghez tartozik.


41. Tüzet szüntess
Cease Fire

Shran Archert kéri fel, hogy közvetítsen az andoriai-vulkáni konfliktusban, amely a Wehtaan/Pann Mokar'a, a Vulkán-naprendszer közelében fekvő bolygó miatt tört ki. Az andoriaiak a Wehtaant megszállás alatt tartják. Mituán Shran megmutatja, mennyire kész a tárgyalásokra, Archer, T'Pol és Soval nagykövet egy komppal a felszínre igyekeznek, amikor lelövik őket. Eközben vulkáni és andoriai hajók csatára készülődnek a bolygó körül. Amikor a három tárgyalófél végre megérkezik a találka helyére, Shran felfedezi, hogy egyik embere, Tarah elárulta, mert nem akar egyezséget a vulkániakkat. Miután az akadályok elhárultak, mindkét fél megegyezik, hogy folytatják a tárgyalásokat a bolygóról.


42. Jövő idő
Future Tense

Egy sérült kompot találnak az űrben, fedélzetén egy emberi holttesttel. A szulibánok követelik a komp átadását, de Archer visszautasítja. Később kiderül, hogy a hajó a jövőből származik, 900 évvel későbbről. A tholiánok is maguknak követelik a járművet. A tholiánok és a szulibánok harcba keverednek egymással, ez alatt az Enterprise legénysége felkészül, hogy elpusztítsa a kompot. A tholiánoknak azonban sikerül kikapcsolniuk a kompba rakott bombát. Miután Trip aktiválja a komp vészjelzéseit, a hajó minden jel nélkül eltűnik.


43. Canamar
Canamar

Archert és Tripet az enoliánok csempészésért véletlenül letartóztatják. Egy fogolyszállító hajóra kerülnek, amely a Canamar büntetőkolóniára megy. Amikor bejelentik, hogy szabadon engedik őket, az enolián Kuroda és nauszikai segítője átveszik a hajó irányítását. Archernek sikerül megszereznie Kuroda bizalmát, amikor is segít lerázni két járőrhajót. Kuroda azonban nem akarja elereszteni a foglyokat, és az a terve, hogy elégeti a hajót egy bolygó atmoszférájában miután ő elmenekült. Az Enterprise néhány emberének sikerül elfognia a Kurodáért menő hajót, és átszállnia a fogolyhajóra. Kuroda azonban nem akar fogságba esni, inkább elégeti a hajót, magával együtt.


44. Az átkelés
The Crossing

Az Enterprise-t egy sokkal nagyobb hajó nyeli el. A belseje felderítése után kiderült, hogy Tuckert egy idegen létforma tartja az irányítása alatt. Archer hátrahagyná Tuckert, és elhagyná a hajót, amit idegenek töltöttek meg. Később még több idegen kerül a hajóra, elfognak 24 embert, míg a többiek kénytelenek elrejtőzni. Dr. Phlox, akit az idegenek nem tudnak a hatalmukba keríteni, elárasztja a hajót szén-dioxiddal, majdnem megfullasztva a legénységet, mire az idegenek elmennek.


45. Ítélet
Judgment

Archert a klingonok bíróság elé állítják, mert állítólag lázadókat szöktetett meg. Erről a BortaS csatacirkáló legénységének egyik tagja, Duras, tanúskodik. A szokásokkal ellentétben Archernek sikerül meggyőznie az ügyvédjét, hogy elmondhassa a saját verzióját a történtekről. A bíróság ennek ellenére a Rura Penthe büntetőkolóniára küldi. Kolosnak, az ügyvédnek is vele kell mennie a bíróság megsértése miatt. Miután sikerült lepénzelni néhány klingon hivatalnokot, Archer kiszabadul, de Kolos úgy dönt, hogy marad.


46. Horizon
Horizon

Amíg az Enterprise egy bolygó vulkanikus tevékenységét vizsgálja, Mayweather meglátogathatja családja hajóját, az ECS Horizont. Az apja nemrég halt meg, s bár mindenki örül, hogy láthatja, Travis rájön, ez már nem az ő világa. Egy idegen támadás után feljavítja a hajó plazmaágyúit, aminek a testvére nem örül. Azonban, amikor az idegenek visszatérnek a feljavított fegyverek segítségével sikerül megvédeni a Horizont, és legyőzni az ellenséget.


47. A hasadék
The Breach

Egy csapat Tuckerrel, Readdel és Mayweatherrel egy idegen világra érkezik, hogy segítsen denobulán geológusok kimentésében. A küldetés nem a tervek szerint alakul, amikor Mayweather megsérül és a denobulánok nem akarnak elmenni. Ez idő alatt az Enterprise egy személyszállító hajónak segít egy baleset utáni javításban. Az egyik súlyos sérült egy antarai. Kiderül, hogy 300 évvel ezelőtt kegyetlen háború dúlt a denobulánok és az antaraiak között, és ezért a még mindig gyűlöttel teli antarai sérült visszautasítja Dr. Phlox kezelését. Archer végül meggyőzi Phloxot, hogy győzze le büszkeségét és előítéletét, és igyekezzen kiérdemelni az antarai bizalmát.


48. Kogenitor
Cogenitor

Az Enterprise veszi fel az először a kapcsolatot a vissziánokkal, akik technológiájának segítségével egy hatalmas csillag vizsgálatába kezdhetnek. Amíg Archer a fotoszférát vizsgálja a visszián hajó kapitányával egy kompban, Trip megtudja, hogy a vissziánoknál egy harmadik nem is van, a kogenitorok, akik szolgaként élik le egész életüket. Trip összebarátkozik a visszián főgépész kogenitorával, és megtanítja olvasni, és megmutatja, hogyan élvezze az életét. Amikor a kogenitor menedékjogot kér, Archer visszautasítja. De nem sokkal a vissziánok távozása után az Enterprise üzenetet kap, hogy a kogenitor öngyilkos lett.


49. Regeneráció
Regeneration

Amikor egy kutatócsoport az északi sarkkör közelében 2063-ban elpusztult borg hajó roncsaira nyomaira bukkan, a dolgozók regenerálódni kezdenek, asszimilálják a tudósokat és ellopják a hajójukat. Az Enterprise üldözőbe veszi a Borgot, és megtámadják őket, miközben a dolgozók egy tarkaleai hajót akarnak asszimilálni. Miután a borg hajó elmenekült, a sérült tarkaleiak a gyengélkedőn elkapják Phloxot, nanoszondákat fecskendeznek belé, és elkezdenek borg eszközöket installálni. Archer úgy dönt, hogy az űrbe ereszti őket. A borg technológia eltávolítása után az Enterprise utóléri a borg hajót, és megsemmisíti, míg Phlox omikron-sugárzás segítségével gyógyítja meg magát.


50. Az első repülés
First Flight

Archer szomorú üzenetet kap: régi barátja, Robinson kapitány meghalt. Amíg egy kompban egy feltételezett sötét anyag csillagködöt vizsgálnak, Archer T'Polnak a Robinsonnal az NX projektben eltöltött időről mesél. Robinson volt az első, aki átlépte a 2-es fokozatot, de csak alig élte túl az NX-Alpha prototípus felrobbanását. A projektet fel akarták függeszteni. Archer és Robinson Tucker segítségével elvitték az NX-Betat egy engedély nélküli repülésre, és sikeresen elérték a 2.5-ös fokozatot, mire a projektet folytatták. A sötét anyag csillagköd léte bebizonyosodik, amikor is a csillagködbe kitőtt töltett megvilágította az anyagot.


51. Jutalom
Bounty

Archer a tellarita jutalomvadász Skaalar fogságába esik, aki a kapitányt a klingonoknak akarja átadni. T'Polt és Phloxot mikróbák fertőzik meg, így elkülönítve kell maradniuk. A mikróbák időelőtti pon'farrt idéznek elő T'Polnál, így Phloxnak igen nehezére esik távol tartania magától. Eközben Skalaarnak egy L-típusú bolygón kell leszállnia, hogy elmeneküljön egy riválisa elől. Skalarr, akinek hajóját, a Tezrát, a klingonok lefoglalták, segíteni akar Archernek megszökni, miután kiderül, hogy a Tezrat már szétszedték. A klingon Goroth hajóján aztán Archer Skalaar segítségével ellop egy mentőkabint, amit az Enterprise sikeresen megtalál.


52. A Térség
The Expanse

Egy xindik által küldött szonda Floridában és a Karib-tengeren pusztít, megölve 7 millió embert, köztük Trip húgát. A jövőből jött szulibán szerint a xindik ezt önvédelemből tették, mert az otthonukat 400 év múlva az emberek fogják elpusztítani. A xindik egy még nagyobb eszközt készülnek építeni, amellyel az egész bolygót elpusztíthatják. A klingon Duras által üldözött Enterprise visszatér a Földre. A vulkáni tanáccsal ellentétben Archer meggyőzi a Csillagflotta Parancsnokságát, hogy küldjék az Enterprise-t a xindik ellen, akik feltehetőleg a Delphic-térségben bújkálnak. A Delphic-térségtől minden űrutazó faj retteg. T'Pol a kapott parancsok ellenére az Enterprise-on marad. Az új fotontorpedókkal felszerelt Enterprise elpusztítja Duras hajóját, és belép a Térségbe...
Mini-chat


Copyright MyCorp © 2024